ΓΕΕΘΑ: Τι είπε ο ναύαρχος Ζαμπέλλας στην ΛΑΕΔ

Ο ελληνικής καταγωγής Σερ Τζορτζ Ζαμπέλλας που κατείχε τον βαθμό του Πρώτου Λόρδου της Θάλασσας στο Βρετανικό Ναυτικό, μίλησε στην ΛΑΕΔ

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017, ο ελληνικής καταγωγής πρώην Αρχηγός του Βρετανικού Ναυτικού, Ναύαρχος Σερ Τζορτζ Ζαμπέλλας παρουσίασε, σε εκδήλωση στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), διάλεξη με θέμα «The Ever-Changing face of Eastern Mediterranean Maritime Security and the March of Technology», στο πλαίσιο της υφιστάμενης συνεργασίας της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) με το Πανεπιστήμιο του Plymouth, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη Στρατηγική και Διεθνής Ασφάλεια».

Την διάλεξη παρακολούθησαν, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ,  ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο τοποθετηθείς Διοικητής ΣΕΘΑ Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος ΠΝ, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Plymouth, οι σπουδαστές της 69ης ΕΣ της ΣΕΘΑ, αντιπροσωπεία από τα Γενικά Επιτελεία, απόφοιτοι του εν λόγω Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών καθώς και σπουδαστές Παραγωγικών Σχολών.

Της εκδήλωσης στη ΛΑΕΔ, προηγήθηκε συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον πρώην Αρχηγό του Βρετανικού Ναυτικού, στο ΓΕΕΘΑ.

 

Ο Σερ Τζορτζ Ζαμπέλλας είναι ένας απόστρατος αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας. Κατείχε τον βαθμό του Πρώτου Λόρδου της Θάλασσας (ύπατο αξίωμα της βρετανικής ναυτικής ιεραρχίας,ισοδυναμεί με αρχηγό ΓΕΝ.), και Αρχηγός του Ναυτικού Επιτελείου από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι τον Απρίλιο του 2016, όταν παρέδωσε τα καθήκοντά του στον ναύαρχο Σερ Φίλιπ Τζόουνς.
Στις αρχές της καριέρας του υπηρέτησε ως πιλότος ελικοπτέρων με την 814η Ναυτική Αεροπορική Μοίρα και έπειτα με την 815 Ναυτική Αεροπορική Μοίρα. Ως Πλοίαρχος του HMS Chatham συμμετείχε στην Επιχείρηση Πάλλιζερ (Operation Palliser) στη Σιέρρα Λεόνε, για την οποία τιμήθηκε με τον Σταυρό Διακεκριμένης Υπηρεσίας το 2001. Υπήρξε Αρχηγός του Στόλου και Υπαρχηγός του ΓΕΝ κατά τις αρχές του 2012.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ