Νέα πρόκληση με χαμηλή υπερπτήση Τούρκικου F-16 πάνω από την Ρω

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι καθώς σήμερα μετά τις συνεχείς παραβιάσεις τις ημέρες των γιορτών προχώρησαν και σε χαμηλή υπερπτήση πάνω από τη Ρω
 
 
Ασταμάτητα συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι οι οποίοι μετά τις απανωτές παραβιάσεις ακόμα και στη περίοδο των γιορτών – μοναδικό διάλειμα αποτέλεσε το Σαββατοκύριακο – σήμερα επανήλθαν και με μια ιδιαίτερα χαμηλή υπερπτήτηση. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ στις 15.16 ένα τούρκικο F16 πραγματοποίησε υπερπτήση άνωθεν Ρω σε ύψος 5.400 ποδών. Ουσιαστικά το τούρκικο μαχητικό πέταξε σε απόσταση αναπνοής πάνω από το ελληνικό νησί.

Το τουρκικό αεροσκάφος αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε από ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ.
Είναι σαφές και το έδειξαν τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι ότι μόνο για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης δεν ενδιαφέρονται και επιμένουν να προκαλούν ειδικότερα στον αέρα αλλά και στη θάλασσα όπου δέσμευσαν με NAVTEX τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ