Νέες τουρκικές προκλήσεις – Έβγαλε το «Μπαρμπαρός» και UAV εντός της κυπριακής ΑΟΖ

ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

Συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» βγήκε στην Κυπριακή ΑΟΖ.

 

Στον εθνικισμό μέσω προκλήσεων, παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και επικοινωνιακών παιγνιδιών επικεντρώνεται η κυβέρνηση Ερτογάν εν μέσω των προβλημάτων με την πανδημία και την οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, αργά χθες, το Τουρκικό υπουργείο Άμυνας, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter, φωτογραφίες των παράνομων σεισμογραφικών που πραγματοποιεί το “Μπαρμπαρός” συνοδευόμενο από την Τουρκική φρεγάτα με το ίδιο όνομα “Μπαρμπαρός” που λήφθηκαν την Τρίτη 14 Απριλίου, από το Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2.

 

Όπως αναφέρεται, “το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποιεί συνεχή παρακολούθηση στο πλαίσιο της “Γαλάζιας Πατρίδας” με μη επανδρωμένα εναέρια αεροσκάφη (UAV) για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας”.

Οι φωτογραφίες, λήφθηκαν στις 14 Απριλίου, όταν το μη επανδρωμένο Τουρκικό αεροσκάφος, που είχε φτάσει από την προηγούμενη μέρα στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου, πραγματοποίησε πολύωρη πτήση εντός του Fir Λευκωσίας, νότια της χερσονήσου της Καρπασίας, ενώ το τουρκικό σεισμογραφικό βρισκόταν σε περιοχή του τεμαχίου 3 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Πηγή: philenews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ