ΝΙΜΤΣ: Γιατί επέστρεψαν οι απόστρατοι

ΝΙΜΤΣ: Λαβράκι έβγαλε η συζήτηση αποστράτων στο καφέ της Λέσχης Αξιωματικών. Επειδή αντίθετα από το γενικό κλίμα γκρίνιας αποδεικνύουν πως γίνονται και θετικά πράγματα.

Τελικά όπως φαίνεται γίνονται και θαύματα.

Και μάλιστα στα πολύπαθα στρατιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα στα οποία η οικονομική κρίση έχει θέσει τους προϋπολογισμούς τους στο νάδιρ.

Ειδικότερα η παρέα των αποστράτων έκανε λόγο για τους γιατρούς που κάνουν πραγματικά θαύματα υπο αντίξοες συνθήκες. Αυτό όμως δεν είναι καινούργιο για τα στρατιωτικά νοσοκομεία που εφημερεύουν κάθε μέρα όλο τον χρόνο εξυπηρετώντας δικαιούχους τους, και μη κατα προτεραιότητα.

Μια από τις μεγάλες αλλαγές της νέας Διοίκησης του νοσοκομείου είναι η θεαματική βέλτιωση στους χρόνους αναμονής με αποτέλεσμα οι ουρές του παρελθόντος να μην υπάρχουν πια ούτε ως ανάμνηση.

Σε αυτό που στην νοσοκομειακή διάλεκτο είναι το «γραφείο κινήσεως ασθενών».




 

Ψάχνοντας το θέμα προκύπτει πως η νέα Διοίκηση άλλαξε και οργανωτικά ζητήματα που έπασχαν αλλά και «ξήλωσε» το παλιό γραφείο επεκτείνοντας τους χώρους και σε μέρος του παλιού κυλικείου οπότε και ήταν δυνατό να εργαστεί περισσότερο προσωπικό και να εξυπηρετεί καλύτερα τους ασθενείς.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η άμεση εξυπηρέτηση που γνώρισαν όσοι πήγαν στο ΝΙΜΤΣ να κυκλοφορήσει από στόμα σε στόμα και να αυξηθεί και η κίνηση στο νοσοκομείο.

Ειδικά σε ότι αφορά τους αποστράτους τα οφέλη είναι πολλαπλά, γιατι από την στιγμή που επιστρέφουν στο ΝΙΜΤΣ αποσυμφορούνται τα άλλα στρατιωτικά νοσοκομεία πράγμα που έχει θετική επίπτωση και στην δική τους λειτουργία.

Έτσι το ΝΙΜΤΣ στην ηλικία των 75 ετών κάνει νέα αρχή στην εξυπηρέτηση των ασθενών του αλλά και του προσωπικού του που πλέον εργάζεται με μεγαλύτερη άνεση.




 

Ενδεικτικά άνοιξε νέο κυλικείο σε σύγχρονες εγκαταστάσεις που καλύπτει τις ανάγκες εργαζομένων και επισκεπτών.

Η σχέση του Διοικητή του ΝΙΜΤΣ με τον Θ. Κολοκοτρώνη

Ο Διοικητής του ΝΙΜΤΣ Ταξίαρχος Γεώργιος Ι. Γιαννακός συνεχίζει μάλιστα την οικογενειακή παράδοση των μεταρρυθμίσεων στον ιατρικό χώρο. Αφού έχει άμεση συγγένεια, με τον Θεόδωρο Αρεταίο ο οποίος ίδρυσε το Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Ο Θ. Αρεταίος είχε βαπτιστεί από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, με το κανονικό του επίθετο Κωνσταντινίδης.

Όμως όταν σπούδαζε στο εξωτερικό άλλαξε το επίθετο του σε Αρεταίος στην μνήμη του Έλληνα γιατρού από την Καππαδοκία ο οποίος έζησε τον 2ο μ.Χ. αιώνα.

 




 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ