Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Στρατιωτικοί επικρίνουν το φωτογραφικό άρθρο 32

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Επικρίνουν οι στρατιωτικοί την φωτογραφική διάταξη του άρθρου 32, με την οποία καταργούνται οι Ενώσεις και διορίζεται ο Τσουκαράκης πρόεδρος

Πλήθος αρνητικών σχολίων έχουν γίνει κάτω από το άρθρο 32 στο νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ το οποίο είναι καθαρά φωτογραφικό για την ΠΟΕΣ του κ. Τσουκαράκη.

Δείτε το αναφέρουν τα σχόλια:

“Προσωπικά θεωρώ ότι το παρόν άρθρο που αφορά την συλλογική έκφραση των στρατιωτικών δεν είναι ΕΝΩΤΙΚΟ και δεν συμπίπτει με το πνεύμα της αποστολής μας.”

“Η συγκεκριμένη τροποποιητική διάταξη θυμίζει αυτό που κοινώς ονομάζεται «Κοπτοραπτική» γιατί ουσιαστικά κόβει και ράβει, μέχρι να καταφέρει να φέρει στα μέτρα του αυτό που επιθυμεί.

Αν θέλουμε να ζούμε σε μια ευνομούμενη κοινωνία θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες, κοινώς να μη θέλουμε να κόβουμε και να ράβουμε στα μέτρα μας, αγνοώντας όλους τους άλλους, με μια φράση δηλαδή να μη κοιτάμε μόνο το δικό μας κοπάδι, και να επιθυμούμε να ψοφήσει η Κατσίκα του γείτονα”.

 

Με το παρόν άρθρο δίνεται η δυνατότητα σε μειοψηφίες να εκπροσωπούν πλειοψηφίες.

Γιατί ακόμη και εάν τα μέλη μίας ένωσης στρατιωτικών είναι το 10% των υπηρετούντων (πχ 100 στους 1000) τους παραχωρείται η εξουσία να εκπροσωπούν το σύνολο.

Ακόμη και να αποφασίσουν 200 άτομα από τα 1000 που υπηρετούν στην περιοχή να εγγραφούν στην πρωτοβάθμια ένωση και λόγω αριθμού να πάρουν το σωματείο στα χέρια τους, πάλι δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα μιας και είναι υποχρεωμένα να εγγραφούν στην ΠΟΕΣ και να ακολουθούν την γραμμή που θα ορίζει η ΠΟΕΣ.

Δηλαδή παραχωρείται στην υπάρχουσα ΠΟΕΣ ο πλήρης έλεγχος των διεκδικήσεων των στρατιωτικών.

Η τροποποίηση αυτή δεν πρέπει να ισχύσει. Δεν μπορεί ο νόμος του Σεπτεμβρίου να τροποποιείται τον Απρίλιο του επόμενου έτους μόνο και μόνο επειδή δεν μας βολεύουν οι περιφεριακές Ενώσεις!

Έχουν συσταθεί Ενώσεις στις περιφέρειες, ξοδεύτηκαν χρήματα, κόπος συναδέλφων και ξαφνικά να σβήσουν! Ξεκίνησε η διαδικασία της συλλογικής έκφρασης των Στρατιωτικών, κατά την γνώμη μου ορθά, και τώρα τι μας λέτε?

Κατάργηση των Ενώσεων με μια τροπολογία! Σαν να λέμε ένα ψηφισμένο κόμα στη βουλή απο τον λαό , επειδή δεν μας βολεύει να το καταργήσουμε! Είναι δημοκρατικό αυτό? Έχουν ενταχθεί σ΄αυτές τις Ενώσεις εκατοντάδες συνάδελφοι και τους λέμε τι? Ξεγραφτείτε?

Οι Περιφερειακές Ενώσεις (όπως π.χ. Αττικής, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κ. Μακεδονίας κ.λ.π) ήταν αυτές που ιδρυσαν την ΠΟΕΣ και τώρα η ΠΟΕΣ μέσω της τροπολογίας τις καταργεί και δεν μπορώ να πιστεψω το αντίθετο οτι δηλαδή δεν το επιθυμεί, γιατί θα βλέπαμε μια ανάρτησή της για την συγκεκριμένη τροπολογία!




Μακάρι να πρυτανεύσει η λογική, γιατί η εκπροσώπηση των στρατιωτικών απο τις Ενώσεις αφορά όλο το Στράτευμα και όχι μόνο τα εγγεγραμένα στελέχη τους.

Όλοι μας κάποια στιγμή θα αποχωρίσουμε απο τις Ε.Δ. Θα πρέπει λοιπόν, να αφήσουμε νομοθεσία που δεν θα δένει τα χέρια τους αλλά θα τους δίνει δύναμη!

Χάνεται απο οτι βλέπω ο σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκαν οι Ενώσεις!

 

Μεθοδεύεται η κατάργηση των πολυπληθέστερων και παλαιότερων Περιφερειακών Ενώσεων (όπως π.χ. Αττικής, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κ. Μακεδονίας κλπ), οι οποίες είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας και οι οποίες είχαν εναρμονιστεί με το νόμο 4407/2016 πριν από την ΠΟΕΣ.

Φαίνεται ότι μεθοδεύεται η κατάργηση των πολυπληθέστερων και πλεόν δραστήριων Περιφερειακών Ενώσεων (όπως Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κ. Μακεδονίας, κλπ), οι οποίες είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας και οι οποίες είχαν εναρμονιστεί με το νόμο 4407/2016 πριν από την ΠΟΕΣ.

Το γεγονός αυτό αποδυναμώνει εμφανέστατα την όποια προσπάθεια για τη συλλογική έκφραση των στρατιωτικών, επ’ ωφελεία συγκεκριμένων προσώπων και σωματείων. Στην Ηπειρωτική Ελλάδα πρέπει η δομή να περιλαμβάνει Πρωτοβάθμια Σωματεία ανά Περιφέρεια, αντιθέτως για λόγους λειτουργικότητας, στη Νησιωτική Ελλάδα και στην Αττική ενδείκνυται η οργάνωση σε Πρωτοβάθμια Σωματεία ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Πρέπει να θεσπιστεί ελάχιστος αριθμός μελών για να εισέλθει και να γίνεται δεκτό στην Ομοσπονδία, ένα οποιοδήποτε Περιφερειακό Σωματείο (προς αποφυγή ιδιοτελών δράσεων και στοχεύσεων), ώστε να μην αποτελεί συντεχνιακό μόρφωμα, αλλά επαγγελματική συλλογικότητα με επαρκή τοπική εκπροσώπηση.

Οι οικονομικοί πόροι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων πρέπει να ενισχυθούν σε επίπεδο 80%, με αντίστοιχη μείωση των πόρων της Ομοσπονδίας, προς την οποία θα πρέπει να κατευθύνεται μόνο ένα μικρό μέρος από τις συνδρομές των μελών.

Η ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη δράση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, δεν εξασφαλίζεται μέσω της λειτουργίας μιας και μόνο ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας, που υπέχει κίνδυνο ‘’φιλτραρίσματος’’ των δράσεων και των απόψεων, κατά την κρίση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας.

Ο πλουραλισμός και η πολυφωνία, αποτελούν ένδειξη ανόθευτης δημοκρατικής λειτουργίας, εφόσον τηρείται ευλαβικά το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Η προσθήκη 15(Β), έρχεται σε αντίθεση με τον συνδικαλιστικό νόμο Ν.1264/1982, ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Δ’ (ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ), Άρθρο 10 (Εκλογές).

Η παράγραφος 8 δημιουργεί προφανή και εύλογα ερωτήματα:
– Γιατί η ΠΟΕΣ δεν εναρμονίστηκε εντός 6μήνου με τον Ν 4407/2016; Ισχύει ότι παραμένει αστικό σωματείο, μέχρι και σήμερα;
Γιατί η εν λόγω τροποποίηση δίνει 3μηνη παράταση στο Δ.Σ της ΠΟΕΣ, ενώ θα έπρεπε να παραιτηθεί;
Με απόφαση του ΔΣ της ΠΟΕΣ ή του Συνεδρίου της γίνεται τροποποίηση του καταστατικού;




ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ