Ποια είναι η νύχτα που περιμένει ο Ερντογάν για να μας “επισκεφθεί”…

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ

Γράφει ο Ιπποκράτης Δασκαλάκης, Αντιστράτηγος ε.α. , άρθρο – ανάλυση στο  slpress.gr

Συχνά πλέον επαναλαμβάνεται από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, αλλά και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, η απειλή περί αιφνιδιαστικής αφίξεως (επέμβασης) των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, προφανώς σε ελληνικά εδάφη, «ένα βράδυ», «μία νύχτα», για αποκατάσταση των διαχρονικών αδικιών που υφίσταται ο τουρκικός λαός από τους άπιστους “γκιαούρηδες”.

Αν η απροκάλυπτη αυτή απειλή δεν ήταν τόσο σοβαρή, θα μπορούσαμε να περιοριστούμε στην αντίκρουση της με τη γνωστή ελληνική παροιμία περί των παθημάτων αυτών που την νύκτα περπατούν και αναπόφευκτα πατούν διάφορες ακαθαρσίες! Θα μπορούσαμε επίσης να υπενθυμίσουμε στον Τούρκο πρόεδρο, που αρέσκεται να εμφανίζεται με παραστρατιωτική αμφίεση, το γνωστό σατιρικό άσμα για τον ομοϊδεάτη του Ντούτσε και τα νυχτοπερπατήματα και αυτού με τους στίχους: «Και μια νύχτα με φεγγάρι την Ελλάδα πάει να πάρει, βρε τον φουκαρά…».

Δυστυχώς όμως οι τουρκικές λεκτικές (και όχι μόνο) προκλήσεις δεν απευθύνονται, όπως αρκετοί υποστηρίζουν, σε ένα εσωτερικό τουρκικό ακροατήριο εν όψει μιας δύσκολης και πολωμένης εκλογικής αναμέτρησης. Αναμφισβήτητα στοχεύουν και σε αυτό, επιπρόσθετα όμως δημιουργούν το γενικότερο κλίμα (αφήγημα) μιας πολεμικής αναμέτρησης με την Ελλάδα, καθώς με ευθύνη της τελευταίας δεν υπάρχουν περιθώρια ειρηνικής επίλυσης των “διαφορών”.

Παρά τη δική μας εύλογη και προφανή απόρριψη αυτών των αστήρικτων ισχυρισμών, πρέπει συνεχώς να τους αντικρούομαι πειστικά, σε όλα τα διεθνή ακροατήρια, καθώς έκαστος διεθνής δρων κρίνει με βάση τα δικά του συμφέροντα, αλλά και τις παραστάσεις που αυτός αποκομίζει και τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου : slpress.gr

 

 


Περισσότερα άρθρα από τoν Ιπποκράτη Δασκαλάκη:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ


 

*Ο Ιπποκράτης Δασκαλάκης είναι Αντιστράτηγος (εα), Διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διευθυντής Μελετών του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ), Διαλέκτης στη Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ), Συνεργάτης του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) και του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων (fainst.eu)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ