Ο Αλκιβιάδης Στεφανής τίμησε τον παλιό του Δ/κτή στον Έβρο και νυν Δήμαρχο Πεντέλης

Μια πολύ όμορφη ιστορία έκρυβε η πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που πραγματοποίησε το ΓΕΣ τη περασμένη Παρασκευή με τίτλο «Επιχειρησιακός Σχεδιασμός» την οποία μας αποκάλυψε η τοπική ιστοσελίδα της Ραφήνας rpn.gr.
Ένας από τους ομιλητές της ημερίδας ήταν ο Δήμαρχος Πεντέλης και Ταξίαρχος (ε.α.) (προερχόμενος απο το όπλο του Ιππικού-Τεθωρακισμένων) Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης ο οποίος παρουσίασε το θέμα «Η Εφαρμογή του Στρατιωτικού Τρόπου Διοίκησης στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα».
Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που οι δημοσιογράφοι έχουμε προσάψει το παρατσούκλι «Στρατηγός» στον συγκεκριμένο δήμαρχο. Για τον στρατιωτικό τρόπο που έχει οργανώσει χρόνια τώρα τον Δήμο της Πεντέλης κυρίως τον κρίσιμο τομέα της πρόληψης και και καταπολέμησης των πυρκαγιών που και έχει αναδειχτεί για την αποτελεσματικότητά του.
Ισως γι΄αυτό και δεν έκανε εντύπωση ότι προσκλήθηκε στην συγκεκριμένη ημερίδα η οποία είχε ακριβώς αυτό το αντικείμενο: Τα κοινά σημεία επιχειρησιακού σχεδιασμού του Στρατού και επιτυχημένων Οργανισμών και Φορέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα κοινά σημεία «Επιχειρησιακού Σχεδιασμού» Στρατού – Οργανισμών στην ημερίδα του ΓΕΣ

Η ημερίδα όμως έκρυβε μια ιστορία καθώς όταν ο Δήμαρχος Πεντέλης ήταν Διοικητής σε μια Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων στον Έβρο,  Διοικητής Ίλης υπο τας διαταγάς του, ο νυν Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.
Τα χρόνια πέρασαν και ο Διοικητής της Επιλαρχίας, σήμερα είναι ο άξιος Δήμαρχος Πεντέλης και ο Ουλαμαγός του τότε, ο σημερινός Αρχηγός του ΓΕΣ. Και μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο διακρίνονται για τις ηγετικές τους και επιχειρησιακές τους ικανότητες. Ως γνωστό άλλωστε «με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις».

Στη φωτογραφία ο τιμηθείς Δήμαρχος Πεντέλης Δημητρίου Στεργίου Καψάλη, με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή και τους Τεθωρακισμένους Στρατηγούς ε.α Πολυχρόνη Ναλμπάντη και Δημήτριο Κυριάκο οι οποίοι ως νεαροί Ανθυπίλαρχοι τη δεκαετία του 80 υπηρέτησαν υπο τας διαταγάς του.
 
 
 
 
Πηγή: rpn.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ