Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετά τη Λέσβο και στους φύλακες του Αιγαίου στη Χίο – ΦΩΤΟ

Ένα 24ωρο μετά τη Λέσβο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφτηκε σήμερα Μονάδες και Φυλάκια των Ενόπλων Δυνάμεων στην Περιοχή Ευθύνης της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (96 ΑΔΤΕ), στη Χίο.

Επισκέψεις που σίγουρα έχουν να κάνουν και με τις πρόσφατες νέες προκλητικές απειλές της Τουρκίας στην περιοχή με συντονισμένη προώθηση μεταναστών οι οποίες αποκρούστηκαν αλλά σήμαναν συναγερμό στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σήμερα, σύμφωνα με την ενημέρωση, επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 96 ΑΔΤΕ, όπου έλαβε χώρα ενημέρωση για τα τρέχοντα επιχειρησιακά θέματα και τις δραστηριότητες των Μονάδων της.

Επίσης επισκέφθηκε το στρατόπεδο ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ (ΠΖ) ΚΑΤΟΥΝΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, το Παράκτιο Περιπολικό ΣΤΑΜΟΥ που ελλιμενίζεται μόνιμα στο λιμένα της Χίου, καθώς και τα Επιτηρητικά Φυλάκια ΠΑΝΑΓΙΑΣ και ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ όπου διαπίστωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το υψηλό ηθικό του προσωπικού.

Τέλος επισκέφθηκε στο αεροδρόμιο Χίου κλιμάκιο του Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΜΕΑ) ΠΗΓΑΣΟΣ καθώς και προσωπικό των ελικοπτέρων SUPER PUMA και UH-1H που έχουν αναπτυχθεί εκεί, καλύπτοντας ανάγκες κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, σε ότι αφορά τόσο στις αεροδιακομιδές επ΄ ωφελεία του ΕΚΑΒ, όσο και στις αποστολές Έρευνας και Διάσωσης, καθώς και στο πλαίσιο περιπολιών για αποτροπή των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο.

Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πραγματοποίησε εθιμοτυπικές επισκέψεις και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνο, τον Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. κ. Μάρκο, όπου συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς και θέματα συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων με τις Πολιτικές και Θρησκευτικές Αρχές του νησιού.

Επιπρόσθετα, στο Λιμένα Χίου είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χίου Ταξίαρχο Γεώργιο Κεβόπουλο και τον Λιμενάρχη Χίου Αντιπλοίαρχο ΛΣ Παντελεήμωνα Βατούση, με τους οποίους συζήτησε θέματα της αρμοδιότητας τους με έμφαση στην άριστη σχέση και συνεργασία των υπηρεσιών τους με την 96 ΑΔΤΕ, στο πλαίσιο της εξαιρετικής και υψηλού επιπέδου διυπηρεσιακής συνεργασίας που υφίσταται μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος στο στρατιωτικό προσωπικό εξήρε τις εργώδεις προσπάθειες που καταβάλει, έδωσε κατευθύνσεις για συνεχή επαγρύπνηση και αναφέρθηκε στον επαγγελματισμό, στην αποφασιστικότητα, στην διακλαδική λειτουργία και στην ευελιξία, παράγοντες που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των πρόσφατων προκλητικών υβριδικών και μη απειλών. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην αδήριτη  απαίτηση πιστής τήρησης των οδηγιών που έχουν δοθεί στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του συνοδευόταν από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων Αντιστράτηγο Νικόλαο Φλάρη, καθώς και από τον Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Κολοκοτρώνη.

Δείτε ΦΩΤΟ από την επίσκεψη στη Χίο που πραγματοποίησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ:

ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (3)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (4)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (5)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (6)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (7)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (8)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (9)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (10)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (11)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (12)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (13)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (14)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (15)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (16)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (17)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (18)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (1)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (2)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (19)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (20)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (21)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (22)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (23)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (24)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (25)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (26)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (27)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (28)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (29)
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΧΙΟΣ (30)
previous arrow
next arrow

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ