Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον Έβρο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη για το νέο φράχτη που στήνεται – ΦΩΤΟ

ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ ΕΒΡΟΣ

Μία ημέρα πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος βρέθηκε σήμερα στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, επιθεώρησε Σχηματισμούς, Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια και έλεγξε σχέδια και την επιχειρησιακή ετοιμότητα τμημάτων ‘Άμεσης Αντίδρασης. Ταυτόχρονα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επιθεώρησε και την κατασκευή του νέου φράχτη μήκους 27 χιλιομέτρων και ύψους 5 μέτρων. Ο φράχτης προβλέπεται να είναι τμηματικός και όχι συνεχόμενος, ενώ θα τοποθετηθεί σε περιοχές που θεωρήθηκαν ιδιαίτερα επίφοβες για εισβολείς.

Στην περιοχή θα βρεθεί το Σάββατο αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα επιθεωρήσει από κοντά το έργο το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο σε 8 μήνες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Στον Έβρο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί επίσης στην Αλεξανδρούπολη και στις Φέρες όπου θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τοπικούς φορείς για τα προβλήματα της περιοχής και θα ενημερωθεί για τις εργασίες κατασκευής του νέου φράχτη.

Στη Σαμοθράκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και φορείς του νησιού, ενώ θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Σαμοθράκης και τον αρχαιολογικό χώρο.

Ο Κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ