Ο Ερντογάν «φέσωσε» τους τζιχαντιστές στη Λιβύη – Απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες …«ξεσηκώθηκαν»! – ΒΙΝΤΕΟ

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Ο Ερντογάν μπορεί να διακηρύττει ότι θα… κατακτήσει τον κόσμο αλλά από ό,τι φαίνεται δεν έχει αρκετά λεφτά να πληρώνει τους τζιχαντιστές του στην ώρα τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τους καθυστερεί μισθούς, τώρα όμως από ό,τι φαίνεται το κακό παράγινε.

Έτσι, αυτές τις ημέρες δεκάδες τζιχαντιστές μισθοφόροι, που έστειλε ο Ερντογάν στη Λιβύη, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την πολύμηνη καθυστέρηση στις καταβολές των μισθών τους.

Η διαμαρτυρία τους εκδηλώθηκε εντός του χώρου της Αστυνομικής Ακαδημίας της Τρίπολης, σύμφωνα με ένα βίντεο που διέρρευσε μέσα από τους στρατώνες και μεταδόθηκε από το «Al-Saa’a 24».

Ενημερωμένες πηγές ανέφεραν στο ειδησεογραφικό κανάλι ότι τα οικονομικά είναι ο λόγος της αναταραχής, καθώς οι μισθοί των μισθοφόρων έχουν καθυστερήσει τους τελευταίους πέντε μήνες.

Οι πηγές επεσήμαναν ότι τα χρωστούμενα στους τζιχαντιστές μισθοφόρους ανήλθαν σε 10.000 δολάρια στον καθένα.

Η κομπίνα Ερντογάν με τους οπλαρχηγούς της Συρίας

Ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποκάλυψε, μιλώντας στο Sky News Arabia, την κομπίνα του Ερντογάν με τους μισθούς των μισθοφόρων τζιχαντιστών που μετέφερε στη Λιβύη και γιατί είναι εξαγριωμένοι και διαμαρτύρονται μέσα στα στρατόπεδα απαιτώντας τα χρήματά τους [δείτε εδώ].

Στη Λιβύη, όπως υπολόγισε, πρέπει να βρίσκονται αυτή τη στιγμή 7.000 μισθοφόροι, στους οποίους είχαν υποσχεθεί μισθοί από 2.000 έως 3.000 δολάρια ανάλογα με τον βαθμό τους.

Οι αμοιβές αυτές συμφωνήθηκαν μέσω των οπλαρχηγών τους στη Συρία.

Η Τουρκία μονομερώς αποφάσισε να μειώσει κάθετα τους μισθούς των ανδρών.

Έτσι, σε εκείνους που είχε συμφωνηθεί μηνιαίος μισθός 2.000 δολάρια τον κατέβασε στα 300 δολάρια και στους άλλους που ήταν στα 3.000 δολάρια τους κατέβασε στα 500.

Ακόμα κι έτσι όμως, αυτά τα χρήματα δεν φτάνουν στις οικογένειες των μισθοφόρων πίσω στη Συρία.

Οι φιλότουρκοι οπλαρχηγοί κρατάνε τα λεφτά και λέγεται ότι τα εμπορεύονται κερδοσκοπώντας με τις ισοτιμίες.

Έτσι, οι άνδρες που βρίσκονται στη Λιβύη κατέληξαν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες.

Ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν σημείωσε ότι εάν οι μισθοφόροι τζιχαντιστές δεν πληρωθούν είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα στασιάσουν.

Για αυτό οι Λίβυοι πρέπει να τους γυρίσουν το συντομότερο δυνατό πίσω στη Συρία.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τους μισθούς να μην τους αποδίδει καθόλου η τουρκική κυβέρνηση, ίσως η ίδια να κερδοσκοπεί από τα χρήματα ή Τούρκοι στρατιωτικοί.

Να συμπληρώσουμε με τη σειρά μας ότι το πιθανότερο είναι η μισθοδοσία να μην προέρχεται από τουρκικά ταμεία αλλά καταριανά, οπότε οι μαφιόζοι του καθεστώτος Ερντογάν βρήκαν την ευκαιρία να λεηλατήσουν τους μισθούς των μισθοφόρων. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν «φάει» χρήματα που προορίζονταν για μισθοφορικά «αντάρτικα», το είχαν κάνει και επί Ομπάμα.

Απλήρωτοι αλλά «υπερήφανοι» στο πλευρό του Ερντογάν

Πρόκειται για άνδρες της τουρκμενικής Ταξιαρχίας Αλ Χάμζα.

Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική μειονότητα στη βορειοδυτική Συρία και στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Ο Ερντογάν εξοπλίζει αυτούς τους Τουρκμένους στη Συρία, ως στρατό ατάκτων και επίσης από τις γραμμές τους στρατολογεί εθελοντές για τη Λιβύη και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι ίδιοι είναι συνήθως υπερήφανοι που υπηρετούν τον Ερντογάν και το νεο-οθωμανικό του όραμα, αρκεί να πληρώνονται στην ώρα τους.

Οι τουρκμενικές και φιλοτουρκικές ισλαμιστικές παραστρατιωτικές μονάδες στη Συρία έχουν συγκροτήσει τον λεγόμενο Συριακό Εθνικό Στρατό (όπως μετονομάστηκε ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός – FSA) του ψευδοκράτους της «συριακής» αντιπολίτευσης στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη της βόρειας Συρίας υπό την ψευδοδιοίκηση της λεγόμενης «Συριακής Μεταβατικής Κυβέρνησης».

Η Τουρκία υποστηρίζει την ισλαμιστική Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη με όπλα και ξένους μισθοφόρους ενάντια στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) με έδρα την Ανατολή, με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Την Κυριακή, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) δήλωσε ότι υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες που επιβεβαιώνουν την πρόθεση της Τουρκίας να στείλει μια νέα παρτίδα μισθοφόρων στη Λιβύη τις επόμενες ημέρες.

Το Παρατηρητήριο ισχυρίστηκε ότι από τα μέσα Νοεμβρίου, η Άγκυρα σταμάτησε την επιστροφή στη Συρία τζιχανιστών που έληξε η θητεία τους στη Λιβύη.

Αυτό συμβαίνει παρά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για μια πολιτική λύση, μετά τη συμφωνία εκεχειρίας του Οκτωβρίου στη Γενεύη.

Επισήμανε ότι ο αριθμός των μισθοφόρων που έχουν μεταφερθεί συνολικά στη Λιβύη εκτιμάται σε 18.000, με 350 να είναι κάτω των δεκαοκτώ ετών.

Η δημοσίευση του Παρατηρητηρίου ανέφερε ότι 10.750 έχουν γυρίσει στη Συρία μετά το τέλος των συμβάσεών τους και αφού εξοφλήθηκαν.

Ο αριθμός των τζιχαντιστών που σκοτώθηκαν σε μάχες στη Λιβύη έφτασε τους 496 άνδρες.

 

 

 

Πηγή: tribune.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ