«Ο Καμμένος είναι επικίνδυνος». Ποιός το λέει;

Ο Πάνος Καμμένος δέχεται σειρά πυρών τις τελευταίες ώρες. Μετά την σφοδρή κόντρα στην Βουλή με τον Θ. Θεοχαρόπουλο τώρα οι πληροφορίες για την Κύπρο ανοίγουν νέο μέτωπο.

Οι πληροφορίες που φέρονται να ακούστηκαν στην Βουλή απο παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την Κύπρο έφεραν σεισμικές δονήσεις στο πολιτικό σκηνικό.

Όπως είναι γνωστό παράγοντες της Μεσογείων μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Βουλή μετέφεραν την εκτίμηση πως ο Ταγίπ Ερντογαν δεν θα επιμείνει στο Αιγαίο.

Αυτό για δυο λόγους. Πρώτον διοτι τα νησιά είναι σε κατάσταση που επιτρέπει να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή και δεύτερον διοτι θέλει να μεταφέρει αλλού το κέντρο βάρους.

Η Αθήνα χαρακτηριστικά πιστεύει πως «δεν παίρνει» τον Ερντογαν να επιχειρήσει στο Αιγαίο και το ξέρει. Όπως ξέρει και την κακή κατάσταση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας μετά την κρίση που έφερε το παρ΄ολίγον πραξικόπημα.

Έτσι σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν θεωρείται πιθανό να μεταφερθεί η ένταση στην περιοχή της Κύπρου.

Όπως φέρονται να υποστήριξαν παράγοντες του υπουργείου Άμυνας η ανάλυση τους δείχνει ως πιθανή ημερομηνία τον Ιούνιο οπότε και θα ξεκινήσει η γαλλική ΤOTAL τις ενέργειες για την εξόρυξη πετρελαίου.

Η Κύπρος πάντως όπως φάνηκε δεν συμμερίζεται στο ελάχιστο αυτή την εκτίμηση. Κάτι που φάνηκε και απο την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου της κυβέρνησης της Κύπρου. Άλλωστε οι Κύπριοι δεν θέλουν τώρα που ξεκινάει η τουριστική περίοδος να κυκλοφορήσουν ούτε ως φήμες σενάρια έντασης.

Στην Αθήνα το Ποτάμι έβγαλε μια σκληρότατη ανακοίνωση για το θέμα στην οποία υποστηρίζει: «Ο ακροδεξιός συνεταίρος του κ. Τσίπρα προεξοφλεί στους δημοσιογράφους της Βουλής θερμά επεισόδια με την Τουρκία, αυτή τη φορά στην Κύπρο. Δίνει μάλιστα και ημερομηνία. Το έχουμε ξαναπεί. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι επικίνδυνος. Τώρα και για την Κύπρο. Ο φόβος μας δεν είναι μόνο τι λέει στα πηγαδάκια με τους δημοσιογράφους αλλά τι λέει – και κυρίως τι οδηγίες δίνει – ένα τόσο ανεύθυνο άτομο στο στράτευμα και στους Έλληνες αξιωματικούς.
Σε ό,τι αφορά την αποκάλυψή του, ότι δίνει γραμμή στον κ. Τσίπρα για την διαπραγμάτευση, αυτό φαίνεται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ