Ο κορονοϊος ματαιώνει και την πολυεθνική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ – 2020»

ΗΝΙΟΧΟΣ-3

Η πανδημία του κορονοϊού είχε σαν αποτέλεσμα να ανακοινώσει το ΓΕΕΘΑ την ματαίωση της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ – 2020»

 

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση το ΓΕΕΘΑ: «Η πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «ΗΝΙΟΧΟΣ – 2020», η οποία είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί το χρονικό διάστημα από 11 έως 22 Μαΐου 2020, ματαιώνεται λόγω της πανδημίας του COVID – 19 και των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει η χώρα μας».

Να σημειωθεί ότι φέτος η άσκηση θα αναβαθμίζονταν ακόμα παραπέρα καθώς θα συμμετείχε και η Γαλλία με τα μαχητικά Rafale στα πλαίσια της διεύρυνσης της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Η μεγάλη Διακλαδική Πολυεθνική Άσκηση γίνεται με την συμμετοχή ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιταλίας και Κύπρου με μαχητικά τους F-16, Mirage 2000, F-4,  Tornado, και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού. Να υπενθυμίσουμε ότι το 2019 είχαν κλέψει την παράσταση  τα Ιταλικά F-35 που πέταξαν για πρώτη φορά στον ελληνικό ουρανό και σε όλο τον εθνικό εναέριο χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «ΗΝΙΟΧΟΣ 2019»: Οι Μαγικές εικόνες των μαχητικών πάνω από Ακρόπολη, Πειραιά και Ρίο – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σκοπός της Άσκησης, είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Άσκηση διεξάγεται σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ