Ο Μπορέλ είδε και από ψηλά τις Τούρκικες παρανομίες στην Κυπριακή ΑΟΖ

ΜΠΟΡΕΛ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέφ Μπορέλ είχε, σήμερα, ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.

Στο πλαίσιο των επαφών ο Σ. Αγγελίδης, ενημέρωσε τον Ευρωπαίο Αξιωματούχο για τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO), για το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροναυτικών εγκαταστάσεων της χώρας, καθώς επίσης και για τις διμερείς αμυντικές συνεργασίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συνεισφέρει η Κύπρος στις επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπρόσθετα, εστιάζοντας στην κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Αγγελίδης ενημέρωσε τον Ζ. Μπορέλ για τη δραστηριότητα των τουρκικών δυνάμεων κατοχής και τις απειλές που αυτή επιφέρει τόσο στην ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής. Σ’ αυτό το πλαίσιο ο κ. Αγγελίδης προώθησε την εισήγηση για να χαρακτηριστεί η Αν. Μεσόγειος σε περιοχή ενδιαφέροντος και εξήγησε γιατί δικαιολογείται η νόμιμη παρουσία ναυτικής δύναμης χωρών της ΕΕ.

Στη συνέχεια, ο κ. Borrell έτυχε ενημέρωσης και παρατήρησε από ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς συνοδεία του Υπουργού και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, την κατάσταση στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Η πτήση ελικοπτέρου της κυπριακής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι πάνω από την ΑΟΖ και κοντά στο τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», .

Σίγουρα θα είδε και το τούρκικο γεωτρύπανο που παράνομα και χωρίς καμία ενόχληση από την ΕΕ συνεχίζει τη δραστηριοτητά του στο τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ. Σίγουρα ο ευρωπαίος αξιωματούχος ο οποίος είναι ο πρώτος που έχει προσωπική εικόνα πλέον δε θα μπορεί να πει ότι δεν ήξερε τίποτα για τις τούρκικες παρανομίες τόσο στον Έβρο όσο και στην Κυπριακή ΑΟΖ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ