Ο Παύλος Γερουλάνος υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και η πιθανή στήριξη Κοτζιά

Από την Πλατεία Κύψέλης ανακοίνωσε ο Παύλος Γερουλάνος την υποψηφιοτητά του για Δήμαρχος Αθηναίων. Θετικά βλέπει την στηριξή του το ΠΡΑΤΤΩ του Ν. Κοτζιά

 

Πλούσια σε πολιτικές εξελίξεις η εβδομάδα που πέρασε τόσο με τα όσα έγιναν στα Σκόπια αλλά και κυρίως στην εσωτερική επικαιρότητα με την άγρια κόντρα Καμμένου – Κοτζιά που οδήγησε και στην παραίτηση του δεύτερου.

Την ίδια στιγμή όμως στις πολιτικές εξελίξεις δε μπορεί να μην εντάξει κανείς την έναρξη ουσιαστικά της προεκλογικής περιόδου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που αυτές τουλάχιστον είναι σίγουρο ότι θα γίνουν τον ερχόμενο Μάιο.

Μέσα στην εβδομάδα είχαμε την πρώτη ουσιαστικά επίσημη υποψηφιότητα και μάλιστα για το Δήμο Αθηναίων την οποία ανακοίνωσε ο Παύλος Γερουλάνος. Ο πρώην υπουργός μάλιστα προχώρησε στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας μακριά από τα ξενοδοχεία και τα γραφεία του κέντρου της Αθήνας.

«Ξεκινάμε από την Πλατεία Κυψέλης»

Επέλεξε ένα εντελώς διαφορετικό σημείο από τους συνηθισμένους, μια κλασική πλατεία της Αθήνας αυτή της Κυψέλης όπου τα οικιστικά και άλλα προβλήματα των απλών Αθηναίων πραγματικά περισσεύουν. Εκεί ανάμεσα σε απλούς κατοίκους της Αθήνας μια καθημερινή ημέρα έκανε και την δήλωση:

«Ξεκινήσαμε από εδώ, από την Κυψέλη και θα διανύσουμε τους επόμενους μήνες κάθε γωνιά της Αθήνας, γειτονιά-γειτονιά, πόρτα-πόρτα, σε συζήτηση με τους κατοίκους της πόλης, για να λύσουμε τα προβλήματα. Διεκδικούμε να χτίσουμε τον Δήμο των Αθηναίων, μια πόλη ανθρώπινη» δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος, από τη λαϊκή αυτή πλατεία και συμπλήρωσε «γνωρίζουμε τα προβλήματα της πόλης, με πρώτα στην ιεράρχηση, την καθαριότητα και την ασφάλεια. Ψάχνουμε όμως τις λύσεις. Θα είναι από τα Υπουργεία ή από την κοινωνία των πολιτών;».

ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

Στήριξη πρώτα από τους πολίτες της Αθήνας

Ξεκάθαρος όμως ήταν στην απάντησή για το ποιοι θέλει να τον στηρίξουν, σημείωσε: «Πρωτίστως βέβαια οι πολίτες της Αθήνας. Είναι γνωστός ο πολιτικός χώρος στον οποίον ανήκω. Θα παρουσιάσουμε ένα πλήρες πρόγραμμα και μια ομάδα έμπειρων ανθρώπων και όποιοι, κόμματα-κινήσεις-φορείς, συμφωνούν, είναι ευπρόσδεκτοι να μας στηρίξουν».

Θεωρείται φυσικά δεδομένο ότι ο Παύλος Γερουλάνος θα υποστηριχθεί από το ΚΙ.ΝΑΛ αλλά αυτό που έγινε γνωστό την επόμενη ημέρα μέσα στον καταιγισμό γεγονότων της παραίτησης Κοτζιά ότι η Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ του πρώην υπουργού συζητά με θετικές διαθέσεις να τον στηρίξει για υποψήφιο δήμαρχο του δήμου Αθηναίων. Ίσως να αποτελεί και πρόκριμα για ευρύτερη στήριξη  του Παύλου Γερουλάνου καθώς η απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές ευνοεί τις συνεργασίες αντί της πολυδιάσπασης.

Σίγουρα το επόμενο διάστημα θα ακούμε όλο και περισσότερα για την πραγματικά ξεχωριστή υποψηφιότητα ενός παραδοσιακού Αθηναίου του Παύλου Γερουλάνου η οποία έχει γίνει αποδεχτή με ιδιαίτερη θέρμη από τον κόσμο κυρίως της κεντροαριστεράς αλλά και ευρύτερα από κατοίκους της πρωτεύουσας.

Με σηκωμένα μανίκια και ερωτηματολόγιο

Ο ίδιος πάντως φαίνεται να έχει σηκώσει ήδη τα μανίκια και να έχει ξεκινήσει πρώτα και κύρια να γίνει γνώστης όλων των προβλημάτων σε κάθε γωνιά της πόλης ώστε να είναι σύντομα έτοιμος να παρουσιάσει το πρόγραμμα του.

Για το λόγο αυτό μάλιστα παρουσίασε μάλιστα ένα ερωτηματολόγιο (κατεβάστε το εδώ) με το οποίο ζητά από τους Αθηναίους τις απόψεις τους για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής της πόλης.

Μετά από οκτώ χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και πολλές πληγές είναι σίγουρο ότι η πρωτεύουσα της χώρας που πλέον κατακλύζεται από εκατομμύρια επισκέπτες χρειάζεται μια νέα αρχή που θα την αναβαθμίσει για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη ημέρα της χώρας.

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση υποψηφιότητας του Παύλου Γερουλάνου:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ