Ο πονοκέφαλος του ΥΠΕΘΑ με τους «αμετάθετους» των μεταθέσεων!

Ένα 20% απομένει που μπορούν να μετατεθούν αναφέρουν στο ΥΠΕΘΑ καθώς είναι πολλές οι κατηγορίες των αμετάθετων και αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα

 

Ένας από τους πρώτους μεγάλους πονοκεφάλους της νέας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ αφορούσε τις μεταθέσεις των στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων για τις οποίες δημιουργήθηκε αρκετή γκρίνια από πολλούς καθώς στα μέσα του καλοκαιριού τους ανακοινώθηκε ότι πρέπει τελικά να μετακομίσουν.

Οι μεταθέσεις φέτος είναι αλήθεια ότι έγιναν αρκετά νωρίς αλλά στην συνέχεια λόγω των προσφυγών αναδείχτηκαν και πάλι τα διαχρονικά προβλήματα ανισότητας αλλά και κενών που δημιουργούνται σε Μονάδες.

Το πρόβλημα ξεκίνησε για τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ από το γεγονός ότι βρήκε από την προηγούμενη να έχουν γίνει δεκτές σχεδόν όλες οι προσφυγές που είχαν κατατεθεί για τις μεταθέσεις για προφανείς λόγους.

Κάτι όμως που δεν είναι πρακτικώς δυνατό να γίνει και έτσι έπρεπε να επανεξεταστούν όλες και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τελικά, τουλάχιστον οι μισές προσφυγές έγιναν δεκτές και όσες απορρίφθηκαν έγινε με πλήρη αιτιολόγηση. Βέβαια αυτό είχε σαν γεγονός σε κάποια στελέχη τα οποία θεώρησαν ότι δε θα μετατεθούν λόγω αναμενόμενης αποδοχής της προσφυγής τους – σύμφωνα με τις φήμες που διαδίδονταν – να τους ανακοινωθεί τελικά μετάθεση και να αναγκαστούν να μπουν στην δύσκολη διαδικασία της μετακόμισης.

Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό και θεωρείται τεράστιο, καθώς όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου στο armynow.net από το σύνολο των στελεχών μετά τις εξαιρέσεις, στο τέλος απομένει μόνο ένα 20% που μπορεί να μετατεθεί.

Ο κατάλογος των κατηγοριών των αμετάθετων δεν είναι και μικρός, καθώς όπως αναφέρουν όταν εξαιρεθούν Τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, συνυπηρετήσεις, άδειες ανατροφής, άδειες άνευ αποδοχών, οικογένειες ΑμΕΑ, συνδικαλιστές, εκλεγμένοι εκπρόσωποι στους ΟΤΑ (όλων των βαθμων) αλλά και περιπτώσεις στελεχών με παιδιά στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου ο αριθμός στρατιωτικών που υπόκεινται σε μεταθέσεις που απομένει είναι ιδιαίτερα μικρός.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα που ανέφεραν στέλεχος ενός κλάδου ο οποίος με βάση τα μόρια ήταν 7ος στη σειρά για μετάθεση και λογικά δεν είχε λόγο να ανησυχεί βρέθηκε τελικά σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου αφού και οι 6 που προηγούνταν ανήκαν όλοι σε μια από τις κατηγορίες των αμετάθετων.

Σίγουρα η εξίσωση των μεταθέσεων είναι από τις πλέον δύσκολες, καθώς θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κοινωνικά και άλλα κριτήρια αλλά ταυτόχρονα και οι ανάγκες των ΕΔ στις Μονάδες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μεταθέσεις στρατιωτικών: Κριτήρια – δικαιώματα – Συνοπτικός οδηγός

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κρίμα για τις ανακρίβειες … Και η σκοπιμότητα φανερή ….
    Για αποκατάσταση της αλήθειας , μόνο το 7% των στελεχών ευνοούνται από αυτές τις ρυθμίσεις ….

  2. Το άρθρο έχει προφανεί σκοπιμότητα,,και σίγουρα είναι υπερβολικό. Ποιός είναι ο συντάκτης του;
    Οι πληροφορίες μάλλον έρχονται από αυτούς που έβαλαν ποσόστωση σε αναπήρους και πολύτεκνους για να μην παραμερίζουν στα ΚΑΔΑ και στα ΚΑΑΥ !!

  3. Κρίμα που δεν δημοσιεύεις τα σχόλια που δεν σου αρέσουν !!!
    Πάρε καμιά είδηση από αυτές τις ανυπόγραφες διαρροές και ξαναβγάλτει, να κάνεις παιχνίδι !!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ