Ο Στρατηγός Λεοντάρης στην Αίγυπτο σε επίσκεψη υψηλού συμβολισμού – ΦΩΤΟ

Στην Αίγυπτο βρέθηκε ο Στρατηγός Λεοντάρης όπου τιμήθηκε με τον «Χρυσό Λέοντα» του Πατριαρχείου ενώ συζήτησε με τον ομολογό του το πρόγραμμα αμυντικής δράσης των δύο χωρών
 
 
 
Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποίησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης από 1 έως 4 Απριλίου 2019 στο πλαίσιο ανταπόδοσης της επίσκεψης του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου στην Κύπρο το 2018.
Ο Α/ΓΕΕΦ στις 2 Απριλίου, έτυχε επίσημης υποδοχής από τον Αρχηγό ΕΔ της Αιγύπτου, Στρατηγό Mohamed Farid Hegazy στο Υπουργείο Άμυνας στο Κάιρο.
Κατά την σύσκεψη των αντιπροσωπιών των 2 κρατών με επικεφαλής τους Αρχηγούς συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και αναφέρθηκαν σε πιθανούς τρόπους ενίσχυσης και εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των ΕΔ των δύο χωρών.
Αναλυτικότερα έγινε ανασκόπηση του προγράμματος συνεργασίας για το 2019, καθώς και νέων περιοχών/δράσεων οι οποίες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του 2020, που θα υπογραφεί αργότερα αυτό το χρόνο.
Το εν λόγω πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δραστηριότητες τόσο στην Αίγυπτο όσο και στην Κύπρο που αφορούν κυρίως σε συνεκπαιδεύσεις και ασκήσεις με τη χρήση κοινών οπλικών συστημάτων, με σκοπό την απόκτηση εμπειριών από τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς οι οποίες θα συμβάλουν στη βελτιστοποίηση της λειτουργίας της Εθνικής Φρουράς σε διεθνές περιβάλλον.
Με το πέρας της συνάντησης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Κάιρο.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο Αρχηγός της ΕΦ επισκέφθηκε τον Ναύσταθμο του Αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού στην Αλεξάνδρεια, καθώς και την Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων Ναυτικού, όπου τον υποδέχθηκε ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Υποναύαρχος Ashraf Ibrahim Atwa Mogahed. Κατά την επίσκεψη ο Αρχηγός Λεοντάρης έτυχε ενημέρωσης για τις δυνατότητες του Αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού, της Ναυτικής Βάσης καθώς και της Ταξιαρχίας.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΦ συναντήθηκε επίσης με τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κάιρο, κ. Χάρη Μορίτση και επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας όπου έγινε δεκτός από την Α.Θ.Μ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κκ. Θεόδωρο Β’.
Κατά την εκεί επίσκεψη του, ο Πατριάρχης απένειμε στον Αρχηγό, τιμής ένεκεν, το «Χρυσό Λέοντα» του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
ΑΓΕΕΦ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΑΓΥΠΤΟΣ
ΑΓΕΕΦ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΑΓΥΠΤΟΣ
ΑΓΕΕΦ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΑΓΥΠΤΟΣ
ΑΓΕΕΦ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΑΓΥΠΤΟΣ
ΑΓΕΕΦ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΑΓΥΠΤΟΣ
ΑΓΕΕΦ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΑΓΥΠΤΟΣ
ΑΓΕΕΦ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΑΓΥΠΤΟΣ
ΑΓΕΕΦ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΑΓΥΠΤΟΣ
ΑΓΕΕΦ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΑΓΥΠΤΟΣ
ΑΓΕΕΦ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΑΓΥΠΤΟΣ
ΑΓΕΕΦ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΑΓΥΠΤΟΣ
ΑΓΕΕΦ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΑΓΥΠΤΟΣ
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ