Ο Στρατός από φύλακας των συνόρων στην «υπηρεσία» της κυβερνητικής «ανοησίας» ενάντια στους «γκασμάδες»

Σίγουρα ο Ερντογάν όταν θα ενημερώνεται για το τι συμβαίνει στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου θα γελάει και θα τρίβει τα χέρια του με αυτά που γίνονται με κύρια και απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης.

Όποιος έχει κάποια ελάχιστη επαφή με τους ανθρώπους αυτών των νησιών θα γνωρίζει πολύ καλά το πόσο ψηλά έχουν στην εκτίμηση τους – ανεξαρτήτως ιδεολογίας – τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και πόσο υψηλό πατριωτικό φρόνημα έχουν οι ίδιοι.

Χθες λοιπόν η κυβέρνηση αφού έστειλε σε Λέσβο και Χίο ορδές των δυνάμεων ΜΑΤ να καταστείλουν την οργισμένη αντίδραση των κατοίκων για τον ανόητο τρόπο που επιδιώκει δήθεν να λύσει το πρόβλημα του μεταναστευτικού θεώρησε σωστό να στείλει και τα μηχανήματα του Στρατού σε μια επίδειξη δύναμης στους χώρους που θέλει να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα για να αρχίσουν τις προεργασίες πριν αναλάβουν οι ιδιωτικές εταιρείες με το αζημίωτο φυσικά!

Και ποιο το αποτέλεσμα; Οι «γκασμάδες» όπως κραύγαζαν χθες όλη την ημέρα οι άντρες των ΜΑΤ τους κατοίκους της Λέσβου και κάτι αντίστοιχο της Χίου στη θέα των στρατιωτικών οχημάτων να αντιδράσουν πετροβολώντας αυτούς για τους οποίους καμάρωναν ότι τους φυλάνε!

Δεν είναι σίγουρα μια εξέλιξη για την οποία πρέπει να υπερηφανεύεται η κυβέρνηση και είναι η δεύτερη φορά μετά τις ιστορίες με το ποδόσφαιρο που δημιουργεί έναν ιδιότυπο εσωτερικό εμφύλιο μέσα στην ίδια την χώρα. Η κυβέρνηση πρέπει όμως να προσέξει πολύ καλά γιατί η εικόνα μαχών με δυνάμεις των ΜΑΤ σίγουρα δεν φαντάζει πρωτόγνωρη ούτε στην Ελλάδα ούτε και σε άλλες χώρες. Το να χρησιμοποιεί όμως τις Ένοπλες Δυνάμεις και να τους θέτει απέναντι στους οργισμένους ακρίτες – νησιώτες οδηγεί τα πράγματα σε πολύ πιο επικίνδυνες καταστάσεις όταν μάλιστα βρισκόμαστε σε έξαρση της τούρκικης προκλητικότητας.

Η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά και το πρόβλημα δεν είναι αν θα καεί η ίδια αλλά μην κάψει μαζί και όλη την χώρα. Οι νησιώτες ένα πράγμα απαιτούν: Την αποσυμφόρηση των νησιών! Όπως άλλωστε τους έταζε το κυβερνών κόμμα. Και δεν είναι υποχρέωσή των νησιωτών  να «προτείνουν» αυτοί στην κυβέρνηση περιοχή που θα στοιβάξουν 5, 10, 15, 20.000 μετανάστες και πρόσφυγες με όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στην εθνική ασφάλεια! Για να μην πούμε για την άλλη ανοησία ότι θα αντιμετωπιστεί έτσι το πρόβλημα με τον Κορονοϊό!

Η μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα είναι η μόνη και απαραίτητη λύση. Ας το πάρει απόφαση η κυβέρνηση και ας δεχθεί να πληρώσει το πολιτικό κόστος για τις υποσχέσεις που έδινε σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα ότι δεν πρόκειται να μεταφέρει εκεί κανένα μετανάστη. Γιατί το πολιτικό κόστος είναι μικρότερο από το εθνικό. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθεί τόσο πιο γρήγορα θα συμμαζέψει και τα ασυμμάζευτα. Άλλωστε όπως λέει και ο σοφός λαός «όπως έστρωσες θα κοιμηθείς»!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ