Ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης στις ΗΠΑ – Με ποιους θα συναντηθεί

ΥΕΘΑ ΕΥ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Στις ΗΠΑ θα βρεθεί ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης από 5 έως 7 Ιουνίου όπου θα έχει υψηλού επιπέδου συναντήσεις. Όλο το πρόγραμμα των συναντήσεων
 
 
Υψηλού επιπέδου συναντήσεις θα έχει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης,  στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής  από 5 έως 7 Ιουνίου 2019.
Ο ΥΕΘΑ θα έχει πρώτα και κύρια προγραμματισμένη συνάντηση με τον εκτελούντα χρέη Υπουργού Άμυνας Patrick Shanahan με τον οποίο σίγουρα θα έχουν σημαντικές συζητήσεις τόσο για την εξέλιξη της στρατηγικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ αλλά θα θέσει για μια ακόμα φορά με στοιχεία την τούρκικη προκλητικότητα και επιθετικότητα κυρίως στο Αιγαίο και τους κινδύνους ατυχήματος.

Ο Ευ. Αποστολάκης σύμφωνα και με την ενημέρωση του ΥΠΕΘΑ Θα συναντηθεί επίσης, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών John Sullivan, αλλά κυρίως με μέλη του Ομοσπονδιακού Κογκρέσου οι οποίοι να σημειώσουμε έχουν διαδραματίσει το τελευταίο διάστημα σημαντικό ρόλο υποστήριξης της Ελλάδας. Με σχετικό νομοσχέδιο που έχουν καταθέσει πιέζουν την Τουρκία ζητώντας κυρώσεις και ακύρωση της παράδοσης των F-35 αλλά και ενημέρωση για τις τούρκικες παραβιάσεις στο Αιγαίο.
Τέλος ο ΥΕΘΑ θα έχει συναντήσει με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, με τους οποίους διατηρεί πολύ στενές σχέσεις ενώ θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στο 8ο ετήσιο συνέδριο «EU and Foreign Policy Defence Forum 2019», το οποίο διοργανώνεται από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ΗΠΑ και το περιοδικό «Foreign Policy».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ