Ο ΥΕΘΑ στις αποκατεστημένες από τις ΕΔ περιοχές της Κρήτης λόγω κακοκαιρίας – ΦΩΤΟ

Στον ποταμό Κερίτη πλησίον Αλικιανού νομού Χανίων, όπου τοποθετήθηκε μία στρατιωτική γέφυρα τύπου Bailey βρέθηκε ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης

 

 

Η συνδρομή των Ένοπλων Δυνάμεων για την αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Κρήτη το προηγούμενο διάστημα ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική. Σε ελάχιστο χρόνο και με αποτελεσματικό τρόπο έστησαν στρατιωτικές γέφυρες τύπου Bailey και κατάφεραν να αποκαταστήσουν την μεταφορά οχημάτων, κατοίκων και εμπορευμάτων. Μία τέτοια γέφυρα επισκέφτηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, οποίος βρέθηκε στην Κρήτη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Μάχη της Κρήτης.

Ειδικότερα, ο Ευ. Αποστολάκης βρέθηκε στον ποταμό Κερίτη πλησίον Αλικιανού νομού Χανίων, όπου τοποθετήθηκε μία στρατιωτική γέφυρα τύπου Bailey. Η γέφυρα είχε στηθεί πρώτα στον Πλατανιά και αφού αποκαταστάθηκε μεταφέρθηκε στον Κερίτη.

To έργο πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Μονάδας Μελετών Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ και τη διάθεση προσωπικού και μέσων του ΣΞ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων, στο έργο της αποκατάστασης από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν στην Κρήτη λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

Σε δήλωσή του στους Δημοσιογράφους μετά την επίσκεψη ο ΥΕΘΑ τόνισε:

«Σήμερα ήρθαμε εδώ για να δούμε την ολοκλήρωση της γέφυρας, η οποία, όπως είδατε και εσείς, έγινε πάρα πολύ γρήγορα, δηλαδή σε τρεις ημέρες μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε η γέφυρα από το προσωπικό του Στρατού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, και αποκαταστάθηκε, όπως λέτε και εσείς, ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα εδώ στην περιοχή του Αλικιανού.

Ξέρουμε ότι είναι πολύ σοβαρή αρτηρία, γιατί διασυνδέει πάρα πολλά χωριά μεταξύ τους. Θεωρήσαμε ότι είναι χρέος μας να βοηθήσουμε, γιατί έρχεται και η τουριστική περίοδος, η οποία θα δημιουργήσει θέματα αν δεν είναι ανοικτή η γραμμή.

Άλλη μια φορά λέω ότι όταν οι φορείς συνεργάζονται και υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και υποστήριξη, τα αποτελέσματα είναι και γρήγορα και σοβαρά. Εδώ η αντιμετώπιση των ζημιών που προέκυψαν από τις μεγάλες πλημμύρες, όπως ξέρετε, την επόμενη ημέρα που έπεσε η γέφυρα του Κερίτη είχαν ήδη έρθει οι γέφυρες Bailey, από την Αθήνα. Πρώτα, τοποθετήθηκε η γέφυρα στον Πλατανιά και όταν αποκαταστάθηκε η γέφυρα έδωσε τη δυνατότητα στους τεχνικούς να συνεχίσουν να δουλεύουν και να αποκαταστήσουν τα προβλήματα. Όταν αποκαταστάθηκε η γέφυρα αφαιρέθηκε αυτή η Bailey και τοποθετήθηκε εδώ με μια προεργασία που έγινε από την Περιφέρεια.

Ελπίζουμε ότι θα καλύψει τις ανάγκες, για όσο χρειαστεί, μέχρι να αποκατασταθεί η γέφυρα του Κερίτη με τις προδιαγραφές που είχε ξανακατασκευαστεί και τη μορφή που είχε όταν είχε φτιαχτεί επί Βενιζέλου το 1908.

Ότι όταν θέλουμε και όταν αποφασίσουμε κάτι, μπορούμε. Πρέπει, λοιπόν, να έχουμε αυτοπεποίθηση, να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στις δυνατότητες που έχει αυτός ο τόπος».

ΥΕΘΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ - ΚΡΗΤΗ

ΥΕΘΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ - ΚΡΗΤΗ

ΥΕΘΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ - ΚΡΗΤΗ

ΥΕΘΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ - ΚΡΗΤΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ