Ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής στην έδρα της FRONTEX για την ενίσχυση φύλαξης των συνόρων

ΥΦΕΘΑ ΣΤΕΦΑΝΗΣ - FRONTEX

Στην έδρα της FRONTEX στις εγκαταστάσεις της στη Βαρσοβία βρέθηκε σήμερα ο ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανής και συζήτησε τρόπους ενίσχυσης της συνεργασία για τη φύλαξη των συνόρων

 

Με την κατάσταση στο Μεταναστευτικό να συνεχίζει και να βρίσκεται σε οριακό σημείο ο  Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφτηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις της FRONTEX στη Βαρσοβία και συναντήθηκε με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της κ. Φαμπρίς Λεγκερί  (Fabrice Leggeri).

Όπως επισημαίνεται και σε σχετική ανακοίνωση στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και αναζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας της χώρας μας με τον Οργανισμό.

Η Κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί το μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού και ανάσχεσης των ροών από την Τουρκία. Στα πλαίσια αυτά η φύλαξη των συνόρων αποτελεί μεγάλης σημασίας και αυτόν τον ρόλο έχει αναλάβει ο ΥΦΕΘΑ ο οποίος αναζητεί συνεχώς τρόπους αποτροπής καθώς σε λίγο καιρό με το τέλος του χειμώνα υπάρχει ο φόβος να αυξηθούν υπέρμετρα και πάλι οι αφίξεις μεταναστών, ιδιαίτερα από την θάλασσα. Σίγουρα ο ΥΦΕΘΑ θα ζήτησε από τους επικεφαλής της FRONTEX στη Βαρσοβία να ενισχύσει περαιτέρω τις δυνάμεις της στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας.

ΥΦΕΘΑ ΣΤΕΦΑΝΗΣ - FRONTEX

ΥΦΕΘΑ ΣΤΕΦΑΝΗΣ - FRONTEX

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ