ΟΒΑ: Τι αλλάζει στον διαγωνισμό για 1.000 προσλήψεις

ΟΒΑ: Ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις 1000 νέων στις Ένοπλες Δυνάμεις κάπου σκάλωσε. Το υπουργείο πήρε απόφαση που ανεβάζει την αγωνία.

Του Κώστα Αττία

Μάλλον στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν τα σκέφτηκαν καλά ούτε σε ότι αφορά τις 1.000 προσλήψεις των ΟΒΑ.

Ως αποτέλεσμα ανακοινώθηκε παράταση του διαγωνισμού!

Η παράταση της προθεσµίας υποβολής αιτήσεων σε πρώτη φάση ανακοινώθηκε επίσημα για δυο ομάδες.

Για την ανακατάταξη ή επανακατάταξη τριακοσίων (300) οπλιτών και εφέδρων στον Στρατό Ξηράς (Πεζικό-Τεθωρακισµένα-Πυροβολικό-Μηχανικό-∆ιαβιβάσεις) για βραχεία περίοδο δύο (2) ετών, µε δυνατότητα παράτασης ενός (1) έτους που προκηρύχθηκαν φτάνει πια µέχρι και τις 10 Απριλίου 2017.

Oι ενδιαφερόµενοι οπλίτες ή έφεδροι (Πεζικού-Τεθωρακισµένων-Πυροβολικού-Μηχανικού-∆ιαβιβάσεων), θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξή ή την επανακατάταξή τους, τα απαιτούµενα δικαιολογητικά έως την 10 Απριλίου 2017 (όσα υποβληθούν µετά από αυτήν την ηµεροµηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσµα), όπως παρακάτω:

Οι οπλίτες, στις Μονάδες που υπηρετούν εφόσον απολύονται οριστικώς, από 10 Μαϊ 17 έως 10 Ιουλ 17.

Οι έφεδροι, στις Στρατολογικές Υπηρεσίες (ΣΥ), στις οποίες υπάγονται ή στις πλησιέστερες στον τόπο διαµονής τους, εφόσον δεν έχουν παρέλθει τρία (3) έτη από την ηµεροµηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις Ένοπλες ∆υνάµεις, κατά την ηµεροµηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών τους.

Οι έφεδροι που πληρούν τα απαραίτητα προσόντα και θα κριθούν ανακατατασσόµενοι, καθώς και ένα ποσοστό 20% των επιλαχόντων από κάθε ειδικότητα, θα ενηµερωθούν µε δική τους ευθύνη από τις ΣΥ και την ιστοσελίδα του ΓΕΣ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.army.gr, σχετικά µε την παρουσίαση τους, για την εξέταση της σωµατικής τους ικανότητας, στην πλησιέστερη στον τόπο διαµονής τους Υγειονοµική Επιτροπή του Στρατού Ξηράς.

Η ανακατάταξη ή επανακατάταξη των επιτυχόντων οπλιτών και εφέδρων θα εγκριθεί µε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άµυνας.

Με την ίδια απόφαση θα καθορισθεί η ηµεροµηνία και η Μονάδα της ανακατάταξης.

Τα ίδια ισχύουν και για το Πολεμικό Ναυτικό (με επίσημη ανακοίνωση) και αναμένεται να ανακοινωθει παράταση επίσημα και για την Πολεμική Αεροπορία και για τους 300 των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς.

Μετά απο αυτή την απόφαση αν κάποιες πληροφορίες που μιλάνε για μη ικανοποιητική προσέλευση είναι αληθείς τότε μπορεί κανείς να μιλήσει για την απόλυτη αποτυχία στον σχεδιασμό ενός μέτρου που υποτίθεται πως είχε σίγουρη την επιτυχία του λόγω της μεγάλης ανεργίας στην χώρα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ArmyNow.NET: ΟΒΑ – Διαγωνισμός: Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τον διαγωνισμό


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ