“Οι εν ενεργεία στις θέσεις τους -Οι απόστρατοι στα καφενεία” – ΑΠΟΨΗ

Μια επιστολή που θα προκαλέσει σίγουρα σχολιασμό και ίσως αντιδράσεις λάβαμε και δημοσιεύουμε σήμερα. Αφορά τις θέσεις που κατά καιρούς εκφράζουν επώνυμα απόστρατοι!


 

Γράφει ο Γιώργος Τσακίρης*

“Ο πόλεμος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευθούμε στους στρατιωτικούς”,  είπε ο Κλεμανσό πολλώ δε μάλλον στους απόστρατους, υποθέτω.

Αυτό το «άποψη» μου και την δημοσιεύω υποστηριζόμενη από τα γαλόνια και τα χρόνια που υπηρέτησαν έχει παραγίνει.  Και φυσικά δεν μιλώ για την άποψη που πρέπει να έχουμε ολοι για τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα, αλλά άποψη για την αμυντική και εξωτερική πολιτική μπορούν να έχουν πολλοί λίγοι, εξειδικευμένοι επιστήμονες που έχουν αναλώσει τη ζωή τους στο θέμα και διαθέτουν τεράστιο αριθμό δεδομένων.

Το οτι κάποιοι υπηρέτησαν στο ΝΑΤΟ ή στο εξωτερικό γενικά ή ακόμα και σε θέσεις ευθύνης στρατιωτικών οργανισμών δεν τους καθιστά επαΐοντες.

Το ίδιο ισχύει βέβαια για όλους μας που έχοντας γνώση και πληροφόρηση λιγότερη από το 5% των γεγονότων, παίρνουμε ενα πληκτρολόγιο και πετάμε ενα δεκάρικο για να μετρήσουμε μετά τα Like και να πουλάμε μούρη στους αδαείς συμπολίτες μας.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η γελοιότητα των δήθεν ειδικών που όταν υπηρετούσαν έγλειφαν την εκάστοτε εξουσία, οποία και αν ήταν αυτή, για να γίνουν ανώτατοι, υπηρέτησαν με σθένος την κάθε βλακεία για να μην αποστρατευτούν στις αρχές του επομένου χρόνου και υπέγραψαν εξοπλισμούς που οδήγησαν, στο ποσοστό που τους αναλογεί, τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.

Και για να κλείσουμε: Έκαστος εφ’ ω ετάχθη. Οι εν ενεργεία αξιωματικοί στις θέσεις τους και οι απόστρατοι στα καφενεία. 

Οφείλω όμως και ενα πολύ μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε μια μεγάλη μερίδα αποστράτων που πέρασαν στον βαθμό του πολίτη με σεβασμό, άντεξαν την αποστρατεία και μεγαλούργησαν είτε ως επιχειρηματίες, είτε ως στελέχη σε αλλους τομείς, είτε σαν γονείς και παππούδες που είναι το πιο σημαντικό.

*”Απόστρατος” συντάκτης του στρατιωτικού ρεπορτάζ

Στείλτε μας τις απόψεις σας στο e-mail: Editor@ArmyNow.Net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ