Παρακμή και εγρήγορση – Πολλοί σωτήρες είναι έτοιμοι και καραδοκούν…

ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Του Χαράλαμπου Τζιγκουνάκη, Αντιστράτηγου ε.α.

 

Το ότι η Γενική Συνέλευση των Εθνών καταδικάζει την εισβολή στην Ουκρανία από τη γείτονα της με συντριπτική πλειοψηφία 141 ψήφων έναντι 5 φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι ο όλος ο κόσμος παρατάσσεται μαζί με τις δυτικές χώρες.

Όμως μια έρευνα βαθύτερη για κάθε μια χώρα μας οδηγεί σε απογοητευτικά συμπεράσματα.

Βλέπουμε δηλαδή  ότι, ανάμεσα στις 35 αποχές, εξακολουθούν να υπάρχουν η Κίνα , η Ινδία , η Αλγερία , το Πακιστάν, η Σενεγάλη και η Νότια Αφρική, ενώ η Αιθιοπία και το Μαρόκο με σύνεση δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Το γεγονός ότι η Κίνα και η Ινδία, λίγες μέρες αργότερα, ζητούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας να διεξαγάγει έρευνα για τις παρανοϊκές ρώσικες  κατηγορίες  ότι η Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν στρατιωτική βακτηριολογική έρευνα(!!)  αποδεικνύει ότι η αποχή τους δεν ήταν έκφραση αμηχανίας, αλλά εσκεμμένη επιθυμία για να κρατήσουν την ισορροπία  μεταξύ εισβολέα και θύματος.

Τραγικό  δύο χώρες που αντιπροσωπεύουν δυόμισι δισεκατομμύρια ανθρώπινα όντα , να αρνούνται να καταδικάσουν μια τέτοια προφανή επιθετικότητα και θεωρούν γεγονός ασήμαντο , αφού αμφότερες έχουν επιλέξει παρόμοιες τακτικές  , στο Κασμίρ για την Ινδία και του Θιβέτ για την Κίνα, για να μπορούν τώρα να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα των κρατών.!!

Το 2014 ,  η Γενική Συνέλευση καταδίκασε την προσάρτηση της Κριμαίας μόνο με την ψήφο εκατό κρατών μελών από τα 191 !!! που πρωτοστατούσε τότε η Δύση. Πράγματι, αν υπάρχει ένα μέρος όπου η δυσαρέσκεια ενάντια στο αποικιακό παρελθόν και την κυριαρχία του διεθνούς συστήματος από τη Δύση είναι ευαίσθητη, είναι τα Ηνωμένα Έθνη.

Σήμερα, η ρωσική επιθετικότητα είναι πολύ βάναυση για να επιτρέψει το ίδιο επίπεδο αποχής, αλλά δεν πτόησε ορισμένες χώρες αρκετά ισχυρές ώστε να την αντέξουν οικονομικά και να κάνουν τη διαφορά. Κίνα, Ινδία αλλά και Πακιστάν, Αλγερία, Αιθιοπία, Νότια Αφρική. Υπάρχουν τόσα πολλά κράτη που έχουν μόνιμο προνόμιο την εχθρότητά τους σε αυτό που θεωρούν ως δυτική κυριαρχία σε βάρος των αρχών των Ηνωμένων Εθνών. Ας μην υποτιμήσουμε αυτή την εξέγερση επειδή ενώνει χώρες που δεν είναι καθόλου αμελητέα, αλλά και επειδή αντανακλά τη φιλοδοξία τους για μια νέα διεθνή τάξη χτισμένη στα ερείπια ενός ισχυρού συνασπισμού πλούσιων χωρών, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, των οποίων το λυκόφως πιστεύουν οτι πλησιάζει. .

Από τον Ομπάμα στον Μπάιντεν και στον Τραμπ, το αμερικανικό μήνυμα είναι, πράγματι, ότι η Αυτοκρατορία είναι κουρασμένη και οι λεγεώνες της επιστρέφουν στο σπίτι. Αποδυναμωμένη από το Brexit, η Ευρώπη φαίνεται γερασμένη, και ανίκανη να προωθήσει την ταχεία ανάπτυξη και να διασφαλίσει τη δική της ασφάλεια.

Ωστόσο, η Κίνα  προσφέρει μια εναλλακτική όχι μόνο από την άποψη της εξουσίας, αλλά και ενός μοντέλου κοινωνίας, μιας κοινωνίας που βασίζεται στην εξουσία, την αποτελεσματικότητα και την ευημερία. !! Διότι είναι και οι δυτικές αξίες που υπονομεύονται. Πρέπει να ειπωθεί ότι η τρέχουσα οικονομική εξισορρόπηση μεταξύ της Δύσης και του υπόλοιπου κόσμου επιδεινώνεται από την εσωτερική κρίση των φιλελεύθερων δημοκρατιών που απλώνεται τώρα μπροστά μας ανοικτά.

Η Ινδία, «η μεγαλύτερη δημοκρατία» στον κόσμο, έχει πλέον δηλητηριαστεί από δηλητήριο ινδουιστικής ταυτότητας εναντίον μουσουλμάνων και χριστιανών με την ευλογία του κυβερνώντος κόμματος. Στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένου του Ντακάρ, οι εφημερίδες δίνουν σήμερα την πρώτη θέση στις εξηγήσεις της Μόσχας. Ας δούμε πώς υποδέχονται τους Ρώσους στο Μάλι και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία…

Γι’ αυτό μην κάνετε κανένα λάθος. Αυτό που κάνει ο Πούτιν, με τον πρωτόγονο και βάναυσο τρόπο του, είναι μόνο ένα μέρος μιας συνολικής επίθεσης στη Δύση και αυτό που αντιπροσωπεύει.

Επιδεικνύουμε πολύ την καλή μας συνείδηση και παρεξηγούμαστε , έχουμε παραβιάσει υπερβολικά τις δικές μας αξίες, χρησιμοποιήσαμε υπερβολική βία, ασκήσαμε πάρα πολλά διπλά μέτρα και σταθμά για να προκαλέσουμε συμπάθεια σε μεγάλο μέρος του κόσμου , σήμερα είναι αργά.. Εκμεταλλευόμενοι τα λάθη μας, προφήτες της καταστροφής ανακοινώνουν το τέλος της Δυτικής Αυτοκρατορίας και ισχυρίζονται ότι θα την αντικαταστήσουν στο όνομα της ταυτότητας, της θρησκείας, της κοινότητας ή του κράτους με ένα αυταρχικό μοντέλο κοινωνίας. Η συλλογικότητα θα έπαιρνε την εκδίκηση της στο άτομο. Η τεχνολογία δανείζει τα νέα της μέσα στο κράτος για να εποπτεύει τους πολίτες του.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ δείχνουν ότι, συνολικά, η δημοκρατία υποχωρεί στον κόσμο. Είναι ένα ζήτημα πολιτισμού που μας τίθεται: Θα μπορέσουμε να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας, τον λόγο μας και τις πρακτικές μας για να δώσουμε στις αξίες μας έναν απόηχο που θέλουμε να είναι οικουμενικοί;

Διαφορετικά, σύντομα θα είμαστε απλώς ένα νησί ελευθερίας σε έναν απέραντο ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ  κόσμου του κάθε ακραίου και μονοκοματικού -ισμου. Ένα νησί όμως μπορεί εύκολα να περικυκλωθεί και να αλωθεί..

Αλίμονο μας αν δεν βάλουμε μυαλό…

Άπειροι σωτήρες Πουτιν είναι έτοιμοι και καραδοκούν …


Περισσότερα άρθρα από την Χαράλαμπο Τζιγκουνάκη:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΖΙΓΚΟΥΝΑΚΗΣ


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ