Οι εκλογές στις 7 Ιουλίου και οι κίνδυνοι στο Αιγαίο

Ο Αλέξης Τσίπρας χθες το απόγευμα μετά την πρόσφατη «εντολή» από τις ευρωεκλογές όπως είχε υποσχεθεί βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και αμέσως μετά σε εκδήλωση παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματος με το οποίο θα δώσει τη μάχη τις επόμενες ημέρες.
Οδεύουμε λοιπόν εν μέσω θέρους σε εκλογές στις 7 Ιουλίου με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ βαριά πληγωμένους πολιτικά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη  και τη ΝΔ να έρχονται με φόρα να φέρουν την «πολιτική αλλαγή» όπως διαμηνύουν.
Ο Ελληνικός λαός για μια ακόμα φορά και μετά από 10 χρόνια άγριας λιτότητας και κρίσης βρίσκεται ξανά εξαντλημένος απέναντι σε σκληρά διλήμματα που έχουν ήδη θέσει τα δύο μεγάλα κόμματα. Πρέπει πάλι να κρίνουν ποιος θα τους κυβερνήσει  και πως. Εγκλωβισμένος και πάλι προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος θα τον κοροϊδέψει λιγότερο και στη συνέχεια να περιμένει που θα τον οδηγήσουν για μια ακόμα φορά.
Μέσα σε αυτές τις θερμές πολιτικές εξελίξεις ταυτόχρονα η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ιδιαίτερα κρίσιμες και επικίνδυνες καταστάσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Ερντογάν και η Τουρκία ζορισμένοι και μπλεγμένοι σε ένα γεωπολιτικό και ενεργειακό λαβύρινθο αλληλοσυγκρουόμενων μεγάλων συμφερόντων υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ξεσπάσει στην περιοχή με θερμό επεισόδιο.
Απώτερος σκοπός φυσικά να το χρησιμοποιήσει ώστε από πιεσμένος να βρεθεί κερδισμένος και η Ελλάδα για μια ακόμα φορά χαμένη.
Η Ελλάδα βέβαια όπως διαμήνυσε και ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης στους αξιωματούχους στις ΗΠΑ δε μπορεί να επιτρέψει καμία νέα πρόκληση από τους Τούρκους.
Σε αντίθεση ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης άναψε φωτιές με την «ξαφνική» παρέμβαση που έκανε για να διαμηνύσει ότι πρέπει να υπάρξουν λύσεις κι ας μην είναι ευχάριστες δημιουργώντας μεγάλες αντιδράσεις φέρνοντας στο νου το πώς χειρίστηκε την υπόθεση των Ιμίων.
Οι εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις μαζί με το επικίνδυνο γεωπολιτικό παζάρι που έχει στήσει ο Ερντογάν σε πολλά επίπεδα δεν αφήνει πολλά περιθώρια εφησυχασμού.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις φυσικά και παραμένουν σε επιφυλακή σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν κάθε κατάσταση παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω της παρατεταμένης κρίσης.
Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Θα πρέπει και οι πολιτικοί χειρισμοί σε περίπτωση κρίσης να αποδειχτούν το ίδιο αποτελεσματικοί και να εκφραστεί και με τις ανάλογες εντολές.
Αποτελεί ευχή και ελπίδα όλων έστω για μια φορά οι πολιτικοί να μη λειτουργήσουν με κομματικά μικροσυμφέροντα ιδιαίτερα αυτή την εποχή λόγω των εκλογών αλλά μόνο με εθνικά.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ