Οι Έλληνες, κύριε Ερντογάν, αν χρειαστεί να αγωνιστούμε, θα το κάνουμε, να είσαι βέβαιος για αυτό

Γράφει ο Νικόλαος Λαδιανός, δημοσιογράφος της ΕΡΤ3

ΝΙΚΟΣ ΛΑΔΙΑΝΟΣ

Οι Έλληνες, αν χρειαστεί να αγωνιστούμε, θα το κάνουμε.
Να είσαι βέβαιος για αυτό, κύριε Ερντογάν.

Θα ξεχάσουμε κάθε μικρότητα, κάθε διχόνοια.
Θα αφήσουμε πίσω μας τη λογική της παραίτησης. Του “φεύγω”. Των ψεύτικων σαλονιών.
Θα σφίξουμε και πάλι τα δόντια. Όπως κάναμε χιλιάδες χρόνια.
Θα χαμογελάσουμε, μάλιστα. Θα τραγουδήσουμε. Πριν τον μεγάλο αγώνα. Κι αυτό το έχουμε κάνει στο παρελθόν. Έχει τρέλα η Ρωμιοσύνη.

Θα αγωνιστούμε με σθένος. Με γενναιότητα. Με τέχνη.
Θα πολεμήσουμε και τον ίδιο τον κακό εαυτό μας.
Δεν θα αφήσουμε τα φαντάσματα των λαθών του παρελθόντος να μας επηρεάσουν.
Ναι, κύριε Ερντογάν. Γιατί, όποτε τα τελευταία 98 χρόνια νόμισες πως μας έβαλες στο περιθώριο της Ιστορίας, ήταν από δόλο. Που έστησαν για μας κάποιοι δήθεν “φίλοι”.
Ή, κάποτε, αρκετές φορές, η διχόνοια μας.
Ποτέ δεν τα κατάφερες στα ίσια. Ντόμπρα.

Θα αγωνιστούμε λοιπόν. Μάθε το.
Θα αγωνιστούμε για μας. Θα αγωνιστούμε και για άλλους. Και θα Νικήσουμε.
Το έχουμε ξανακάνει! Στο είπανε ποτέ?
Το κάναμε πολλές φορές, για να ζούνε άλλοι.
Εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Έμαθες ποτέ για τον Μαραθώνα? Για τη Σαλαμίνα? Για τις Θερμοπύλες?
Έμαθες για τους Σπαρτιάτες? Για τους Αθηναίους? Για τους Μακεδόνες? Έμαθες για το Ύψωμα 731? Έμαθες, αλήθεια, για το Ρούπελ? Έμαθες για τη Μάχη της Κρήτης? Έμαθες για το Ρίμινι? Έμαθες για τα ελληνικά πλοία στη Νορμανδία?
Όχι? Δεν στα δίδαξε κανείς?

Ίσως σου δίδαξαν πως, ενώ οι δικοί μας πολεμούσαν για το φως, μες στο σκοτάδι του Ναζισμού, την ίδια ακριβώς περίοδο οι προκάτοχοί σου συμμαχούσαν στο παρασκήνιο, πότε με τον Φον Πάπεν και πότε με το Φόρειν Όφις, για το τι θα υφαρπάξουν από την χώρα μας και τις γειτονικές χώρες…

Η Τουρκία: Ο Επιτήδειος Ουδέτερος, όπως σοφά έγραψε ο Frank G. Weber στο βιβλίο του…
Και είχαν το θράσος, οι προκάτοχοί σου, να κηρύξουν τον πόλεμο στον Χίτλερ, την ώρα που εκείνος, ως πολιτικό πτώμα, κρυβόταν στο καταφύγιο της Καγκελαρίας.
Της Καγκελαρίας, που τώρα, 75 χρόνια μετά, θέλεις να σου κάνει ευρωπαϊκές “πλάτες”…

Θα αγωνιστούμε, λοιπόν. Να το ξέρεις.
Θα αγωνιστούμε και για τα αδέρφια μας. Μαζί με τα αδέρφια μας. Στην Κύπρο. Θα αγωνιστούμε για εκείνους, που έχασαν τα σπίτια τους. Για την Κερύνεια.
Θα αγωνιστούμε για όσους αδίκησες. Θα αγωνιστούμε για τους αδερφούς μας Αρμένιους. Θα αγωνιστούμε για τους κατατρεγμένους της Ανατολίας. Θα αγωνιστούμε για τους κρυπτοχριστιανούς. Θα αγωνιστούμε για όσους Πόντιους έχουν απομείνει στα μακρινά βουνά. Κι ας μην το ξέρουν. Ας το νιώσουν βαθιά μέσα τους.

Θα αγωνιστούμε για τα μακρινά ανήψια της προγιαγιάς μου. Της Κοραλίας. Που άφησε εκεί τις δυο μικρές της αδερφές, η δυστυχισμένη… Αυτά τα παιδιά, που σίγουρα, κάποιοι σαν εσένα, κοίταξαν να τα κάνουν γενίτσαρους.

Θα τα λυτρώσουμε.

Θα αγωνιστούμε για πολλούς. Και για κείνους που θέλουν ελευθερία στην ανελεύθερη χώρα, που εσύ δημιούργησες.

Πού ξέρεις? Ίσως αγωνιστούμε ακόμη και για σένα. Ώστε να γλυτώσεις από τα φαντάσματα εκείνα, που χρόνια σε κυνηγούν…

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επειδή ο Ερντογάν τα ξέρει όλα αυτά και επιπλέον οι επιτελείς του τον έχουν ενημερώσει για την αποτρεπτική μας ισχύ,παρά το καζο που έπαθε με το ΛΗΜΝΟΣ,δεν τόλμησε να κάνει κάποια επιθετική κίνηση, διότι έχει πειστεί για τη δύναμη της απάντησης μας….

  2. Χρωστάμε χάρη στον Ερντογάν, διότι με την ανερμάτιστη εξωτερική του πολιτική και το πολεμοκαπηλο μουσουλμανικό του πνεύμα,κατάφερε να αφυπνίσει την ανευρη και χαλαρή διπλωματία μας,αλλά και άλλα κράτη που διεπίστωσαν ότι θα είναι στόχοι της επεκτατικής στρατηγικής του και τώρα δημιουργούν μέτωπο κοινό και ασπίδα στην άκρατη πολεμοκαπηλια του σουλτάνου καραγκιόζη που το παίζει μάγκας στην περιοχή,εκμεταλλευόμενος την περιστασιακή απουσία σήμερα,μεγάλων παικτών,λόγω απρόσμενων παραγόντων, αλλά και ακατάλληλων προσώπων που βρίσκονται στο τιμόνι αυτών των κρατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ