Οι Ένοπλες Δυνάμεις δίπλα στους σεισμοπαθείς κατοίκους της Θεσσαλίας – ΦΩΤΟ

ΓΕΕΘΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΣΕΙΣΜΟΣ

Μία ημέρα μετά τον μεγάλο σεισμό στην Ελασσόνα και ενώ οι μετασεισμοί συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, οι Ένοπλες Δυνάμεις από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος βρέθηκε στην περιοχή από τις πρώτες ώρες μαζί με το κυβερνητικό κλιμάκιο, ώστε να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, το Επιτελείο στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς και της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στον κρατικό μηχανισμό σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, από την πρώτη στιγμή μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα ενήργησε ως ακολούθως:

– Πραγματοποιήθηκαν άμεσα πτήσεις από ελικόπτερα προκειμένου να γίνει πρώτη αποτίμηση ζημιών από αέρος.

– Προώθησε με μέριμνα της 1ης Στρατιάς κλιμάκιο Διοικητικής Μέριμνας για την τοποθέτηση σκηνών και παροχή τροφίμων στις πληγείσες περιοχές.

– Προώθησε μηχανοκίνητα μέσα και κινητά μαγειρεία στην περιοχή, ενώ μηχανήματα του Μηχανικού στην ευρύτερη περιοχή έχουν τεθεί σε ετοιμότητα άμεσης διάθεσης.

– Έθεσε σε ετοιμότητα αεροπορικά μέσα και προσωπικό των ειδικών ομάδων αντιμετώπισης καταστροφών (ΚΟΜΑΚ, ΕΤΑΚ) της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και του Στρατού Ξηράς (ΣΞ).

– Τηρεί σε ετοιμότητα 1 ώρας τις ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» του Στρατού Ξηράς του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας (Διασώστες, σκυλιά κλπ).

-Τηρεί σε ετοιμότητα κλιμάκιο Πολιτικών Μηχανικών για συνδρομή εάν απαιτηθεί στο έργο της εκτίμησης της καταλληλότητας κτιρίων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ