Οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι εκλογές και οι συνέπειες

Δεν υπάρχει κανένας πολιτικός ή κόμμα που δε θα σου πει ότι τα ζητήματα της εθνικής άμυνας είναι ευαίσθητα και ότι τα αντιμετωπίζουν με μεγάλη υπευθυνότητα.
Αυτά βέβαια ισχύουν όταν στη χώρα δεν υπάρχει προεκλογική περίοδος όπου όλα τα δεδομένα αλλάζουν από όλους. Και όταν λέμε όλους εννοούμε όλους.
Αν και την περίοδο λοιπόν πριν τις ευρωεκλογές παρά το γεγονός, ότι η πολιτική αντιπαράθεση ήταν στα ύψη οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν ενέπλεξαν ιδιαίτερα τις ΕΔ τα πολιτικά κόμματα. Οι εν  συνεχεία εξελίξεις όμως μετά τα αποτελέσματα και την αναγκαστική προκήρυξη βουλευτικών εκλογών φαίνεται ότι δυστυχώς αλλάζει άρδην τα πράγματα.
Αφορμή στάθηκε η χθεσινή παραίτηση του Αντιστράτηγου Ν. Ζαχαριάδη από την αντιπροσωπεία που συζητάει τα ΜΟΕ με την Τουρκία καθώς όπως υποστηρίζει θα έπρεπε να διακοπούν λόγω εκλογών. Αν και ειπώθηκαν πολλά ακόμα δεν θα επεκταθούμε.
Η ΝΔ μέσω του τομεάρχη Άμυνας Β. Κικίλια με ιδιαίτερα γρήγορα αντανακλαστικά δε χρειάστηκε πάνω από 2 ώρες για να εκδώσει ανακοίνωση και να επιτεθεί στην κυβέρνηση  όχι μόνο για την παραίτηση αλλά και για άλλα ζητήματα που αφορούν το ΥΠΕΘΑ.
Φυσικά δεν χρειαζόντουσαν πολλά παραπάνω από αυτά τα δύο γεγονότα και από χθες ο χώρος της εθνικής άμυνας έχει μετατραπεί σε πεδίο προεκλογικής αντιπαράθεσης. Ταυτόχρονα δημιούργησαν και προνομιακό πεδίο ώστε να  αρχίσουν διάφορα δημοσιογραφικά «σήριαλ» με «καυτές λεπτομέρειες» και «παρασκήνιο» φυσικά με αγνώστου είδους πηγές προέλευσης που κάνουν και συστάσεις μάλιστα για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.
Και για να είμαστε δίκαιοι τα χθεσινά γεγονότα ήταν μόνο αυτά που έγιναν δημόσια και έκαναν αίσθηση. Γιατί στο πραγματικό παρασκήνιο είναι πολλοί αυτοί από ΟΛΑ τα κόμματα που προσπαθούν να εμπλέξουν τις ΕΔ στο δρόμο προς τις εκλογές.
Ούτε λεπτομέρειες θα πούμε, ούτε παρασκήνιο παρότι γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά για όλους και για όλα. Είναι πεποίθησή μας  ότι οι ΕΔ πρέπει να προστατευτούν από τον πολιτικό «σκυλοκαβγά» γιατί έτσι πρέπει. Ειδικά αυτή την περίοδο με την επιθετικότητα της Τουρκίας στα ύψη, την Αν. Μεσόγειο και τα Βαλκάνια να βράζουν ο χώρος πρέπει να μείνει ανεπηρέαστος να κάνει τη δουλειά του.
Οι πολιτικοί μπορούν να λύσουν τις διαφορές τους και να αποδείξουν σε δεκάδες άλλους τομείς (οικονομία, παιδεία, υγεία, ασφάλεια κ.α.) ποιος έχει την καλύτερη πολιτική πρόταση για το μέλλον της χώρας!
Επειδή λοιπόν μέχρι τις 7 Ιουλίου που πιθανόν θα διεξαχθούν οι εκλογές υπάρχουν αρκετές ημέρες θα συνιστούσαμε σε ΟΛΟΥΣ να είναι κάτι παραπάνω από προσεχτικοί. Γιατί τα πολιτικά λάθη στην εθνική άμυνα δεν πληρώνονται χάνοντας ψήφους ένα κόμμα ή ένας πολιτικός αλλά ακόμα και με οδυνηρές εθνικές απώλειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ