Οι Ευρωπαίοι ανοίγουν την «αγκαλιά» τους στην Τουρκία – Καλούν τον Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες

ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Αγαπούν την Τουρκία και δε το κρύβουν οι Ευρωπαίοι και αφού έκαναν τα στραβά μάτια στις παρανομίες της τώρα ανοίγουν την αγκαλιά τους έτοιμοι να συγχωρήσουν τα πάντα.

Το γεγονός φυσικά ότι απειλούνται ευθέως δύο κράτη μέλη της ΕΕ από την Τουρκία μικρή σημασία για τους ευρωπαίους καθώς τα συμφέροντα των χωρών τους υπερέχουν. Έτσι όπως έγινε γνωστό χθες Φον Ντερ Λάιεν και Ερντογάν τα είπαν μέσω τηλεδιιάσκεψης και αμέσως μετά ο Μπορέλ ανακοίνωσε ότι περιμένει τον Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες.

Αν τις επόμενες ημέρες που στην Ελλάδα αναμένουν με ανυπομονησία το τηλεφώνημα για να ξεκινήσουν οι διερευνητικές ακούσουμε από τους Τούρκους εξωφρενικές απαιτήσεις  δεν ξέρουμε πραγματικά τι θα συζητήσουμε. Εκτός κι αν κάποιοι στην Αθήνα πραγματικά θέλουν να τα συζητήσουν όλα με την Τουρκία αλλά τουλάχιστον ας ενημερώσουν τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ στην χθεσινή  τηλεδιάσκεψη της προέδρου της Κομισιόν με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν που συζητήθηκαν ήταν κορονοϊός, οικονομική ανάκαμψη και τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν έκανε λόγο για «καλή ανταλλαγή (απόψεων) με τον Τούρκο πρόεδρο».

«Ανταλλάξαμε (απόψεις) για την κατάσταση με την Covid 19, την οικονομική ανάκαμψη και την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2020», σημείωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ.

Μπορέλ: Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για διάλογο με την Τουρκία

Λίγο αργότερα εμφανίστηκε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Ζ. Μπορέλ και πως ανέφερε μετά την τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να συνεχίσει να εργάζεται «για διάλογο με την Τουρκία». Ειδικότερα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ σημείωσε: «Συμμετείχα με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σε μια χρήσιμη συνομιλία με τον Ταγίπ Ερντογάν σήμερα. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για διάλογο με την Τουρκία. Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες για να συνεχίσω την αποστολή που ελήφθη από τους ηγέτες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ