Οι καθηγητές της ΣΣΕ, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τους

Τι συμβαίνει με την ακαδημαϊκή εκπαίδευση στη ΣΣΕ, τους καθηγητές που έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις με αφορμή δημοσίευμα περί «ανασφάλιστων» καθηγητών

 

 

Σε πρόσφατο δημοσίευμα, συγκεκριμένου μέσου, που ως συνήθως είχε σκοπό να «μαλώσει» το ΓΕΣ, για μια ακόμα φορά, γιατί δεν έκανε καλά τη δουλειά του, είδαμε καθηγητή της ΣΣΕ να διαμαρτύρεται γιατί είναι …ανασφάλιστος.

Το θέμα το ψάξαμε και βρήκαμε πολλά για το τι ακριβώς συμβαίνει με τα περί «ανασφάλιστων» στο «εργασιακό γκέτο» της ΣΣΕ, – αφού κάπως έτσι παρουσιάστηκε στο δημοσίευμα – για τους εργαζόμενους καθηγητές εκεί.

Φυσικά και όλοι οι καθηγητές της ΣΣΕ είναι ασφαλισμένοι όπως προβλέπεται από το νόμο.

Το πρόβλημα αφορούσε κάποια διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικά ιατρεία όπου δεν τους είχαν ενημερώσει έγκαιρα τις λίστες των ασφαλισμένων καθηγητών, με υπαιτιότητα του υπουργείου Εργασίας, και το ίδιο συνέβη και για το πολιτικό προσωπικό του ΓΕΝ.

Όπως μάθαμε το πρόβλημα ευτυχώς έχει ήδη λυθεί και δε θα χρειαστεί τελικά η Αχτσιόγλου να στείλει την Επιθεώρηση Εργασίας…

Το δημοσίευμα αυτό όμως μας έδωσε την ευκαιρία να πούμε και 2-3 κουβέντες για το ακαδημαϊκό προσωπικό της ΣΣΕ.

Ενώ η στρατιωτική εκπαίδευση στη Σχολή Ευελπίδων θεωρείται από τις πλέον σύγχρονες και ιδιαίτερα απαιτητικές σε διεθνές επίπεδο, δε συμβαίνει το ίδιο και στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση. Αιτία γι’ αυτό είναι το κατεστημένο που έχουν στήσει κάποιοι εκ των καθηγητών της Σχολής οι οποίοι χωρίς να διαθέτουν το αναγκαίο επιστημονικό, ερευνητικό και διδακτικό επίπεδο διδάσκουν στο αρχαιότερο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας.

Κι εξηγούμαστε: Αν θέλει κάποιος να μας ενημερώσει για το ερευνητικό έργο των καθηγητών της Σχολής Ευελπίδων κατά την τελευταία δεκαετία, τα προγράμματα στα οποία συμμετείχαν οι καθηγητές, τη συμμετοχή των μαθητών της Σχολής καθώς και το αποτέλεσμα αυτών των ερευνητικών προγραμμάτων. Επίσης ποιές είναι οι πρόσφατες επιστημονικές δημοσιεύσεις του ακαδημαϊκού προσωπικού της Σχολής στους τομείς της ειδίκευσής τους σε διεθνή ή ελληνικά επιστημονικά έντυπα ή ηλεκτρονικά περιοδικά;

Πάμε παραπέρα. Με ποιές διαδικασίες εκλέγονται οι καθηγητές της Σχολής Ευελπίδων; Ποιός κρίνει την επιστημονική τους κατάρτιση και επάρκεια καθώς και τη διδακτική τους καταλληλότητα για μια Σχολή με ιδιαιτερότητες; Εκ των διδασκόντων στη Σχολή πότε και πως αξιολογήθηκαν για το διδακτικό τους έργο οι καθηγητές, και με ποιά κριτήρια έγινε αυτό; Ποιά είναι τα συγγράμματα τα οποία χρησιμοποιούν οι Ευέλπιδες στην ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση και από πότε έχουν να αναθεωρηθούν; Ποιό είναι το εποπτικό υλικό, σύγχρονο ή μη που χρησιμοποιείται για την ακαδημαϊκή εκπαίδευση των Ευελπίδων; Ποιός και με τι κριτήρια κάνει την επιλογή των αποστράτων αξιωματικών που διδάσκουν στη Σχολή;

Θα πάμε και παρακάτω και πιο βαθιά, όταν έρθει η ώρα. Προς το παρόν όποιος έχει δικαιώματα έχει κι υποχρεώσεις. Να τα ξέρουμε και τα δύο. Επίσης, η φαγωμάρα των καθηγητών της Σχολής σε τακτά χρονικά διαστήματα έχει ως συνήθως θύματα στρατιωτικούς. Κάθε Διοικητής Σχολής κάθεται συνήθως 1-2 χρόνια στη Σχολή, ενώ υπάρχουν καθηγητές με μακροχρόνια παρουσία που έχουν «φτιάξει» μια κατάσταση πολύ βολική γι’ αυτούς αλλά καθόλου αποδοτική γι’ αυτό για το οποίο πληρώνονται. Θα επανέλθουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ