Οι Κρίσεις τέλειωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν το έργο τους

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΣΔΕΝ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις απέδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα ότι παρά τις αλλαγές στην ηγεσία παρέμειναν ανεπηρέαστες και όλη τη φασαρία να την κάνουν μόνο οι πολιτικοί
 
 
Η δικαιολογημένη «αναστάτωση» στην ηγεσία των Ένοπλων Δυνάμεων που ξεκίνησε με την υπουργοποίηση του Ευ. Αποστολάκη και τις κρίσεις που ακολούθησαν με τις επιλογές του νέου Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΑ και τις υπόλοιπες τοποθετήσεις έλαβε τέλος ουσιαστικά την περασμένη Παρασκευή.
Οι τελετές παράδοσης παραλαβής στο Αρχηγείο Στόλου, ΑΤΑ και στα Σώματα του Στρατού Ξηράς θα ολοκληρωθούν μέσα στην εβδομάδα ώστε να πιάσουν όλοι «δουλειά» και να κλείσει ο αυτός ο κύκλος.
Βέβαια όλες τις προηγούμενες ημέρες τα στελέχη των ΕΔ απέδειξαν τον επαγγελματισμό τους συνεχίζοντας να επιτελούν το καθήκον τους χωρίς να επηρεάζονται ούτε στο ελάχιστο.
Είναι ενδεικτικό, ότι την περασμένη Παρασκευή την ώρα της παράδοσης παραλαβής του νέου Α/ΓΕΑ οι Τούρκοι πάνω από το Αιγαίο τον «υποδέχονταν» με σειρά παραβιάσεων από F-16 τα οποία φυσικά και αναχαιτίστηκαν. Το μηχανικό πρόβλημα που εμφανίστηκε σε ένα από τα τούρκικα μαχητικά έβαλε σε συναγερμό τον ελληνικό μηχανισμό που εμφανίστηκε έτοιμος να αντιμετωπίσει τυχόν απρόσμενη εξέλιξη. Ευτυχώς ο τούρκος πιλότος κατάφερε να οδηγήσει το F-16 στο τούρκικο εναέριο χώρο και να το προσγειώσει.
Στον Στρατό Ξηράς είναι ενδεικτική η επιχειρησιακή εκπαίδευση όλη την εβδομάδα στην περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ, σε όλες τις μονάδες δηλαδή του Αιγαίου με ΤΑΜΣ και ενεργοποίηση τμημάτων επιφυλακής στέλνοντας μήνυμα αποτελεσματικότητας και υψηλής μαχητικής ισχύος ημέρα και νύχτα.
Σε ετοιμότητα όπως πάντα ήταν και ο Στόλος του Πολεμικού Ναυτικού ώστε ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή ή πρόκληση.
Και όλα τα παραπάνω όταν στη γείτονα χώρα που συνεχώς βρυχάται να συνεχίζονται οι διώξεις στις ΕΔ με τη σύλληψη του Αρχηγού της Αεροπορίας μαζί με δεκάδες πιλότους ενώ ο Στρατός βρίσκεται σε νευρική κρίση λόγω Συρίας και Κούρδων καθώς όπως φαίνεται δύσκολα θα λάβει εντολή για δράση.
Οι μόνοι που για μια ακόμα φορά έκαναν φασαρία ήταν πολιτικοί με επικρίσεις για τις κρίσεις «ψαρεύοντας» για να κάνουν αντιπολίτευση και σχόλια, ερωτήσεις για το πόσο κόστισε η όντως αχρείαστη πτήση των mirage στη τελετή παράδοσης παραλαβής στο ΥΠΕΘΑ και πολιτικά σχόλια για τη τοποθέτηση του νέου ΥΕΘΑ σε συνάρτηση με την Συμφωνία των Πρεσπών.
Ευτυχώς που η φασαρία τους μένει ως συνήθως στα έδρανα της Βουλής, στα πάνελ της τηλεόρασης και σε βαρύγδουπες ανούσιες δηλώσεις εντυπώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ