Οι «πατριώτες», η Δημοκρατία και οι ΕΔ

Η Τουρκία και ο Ερντογάν τις τελευταίες ημέρες και ενόψει εκλογών έχουν πλειοδοτήσει σε προκλήσεις και φραστικές αλλά κυρίως πάνω από το Αιγαίο.
Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να επιχειρήσουν -για πρώτη φορά – να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο που μετέφερε τον έλληνα Πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι την 25η Μαρτίου στέλνοντας μήνυμα ότι τα περιβόητα ΜΟΕ είναι μόνο στα λόγια.
«Χορτάσαμε» λοιπόν παρενοχλήσεις, υπερπτήσεις, μεγαλοστομίες για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί και φυσικά δηλώσεις ότι όλο το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειο ανήκουν στην Τουρκία.
Και το ερώτημα που τίθεται είναι τι κάνουμε εμείς εδώ; Και δεν αναφερόμαστε στις ΕΔ που κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν σε αέρα, γη και θάλασσα. Μιλάμε για όλους τους υπόλοιπους που όλοι μαζί ονομαζόμαστε ελληνική κοινωνία. Τι ακριβώς δείχνουμε στους γείτονες που φυσικά μας παρακολουθούν καθημερινώς;
Πρώτα και κύρια όλες τις προηγούμενες ημέρες τσακωνόμασταν για ένα εμβατήριο, το οποίο δεν απαγορεύτηκε ποτέ, ωστόσο μια μεγάλη μερίδα πολιτικών και μη αποφάσισαν να προπαγανδίσουν ότι απαγορεύτηκε. Τελικά το εμβατήριο παίχτηκε στις παρελάσεις κανονικά και νόμιμα και τραγουδήθηκε από όποιον ήθελε να το τραγουδήσει.
Όσον αφορά τα καλέσματα γνωστών – αγνώστων υπερπατριωτών ώστε να αντισταθεί ο λαός και μην αφήσει τίποτα όρθιο έμειναν …στα καλέσματα, πλην ελαχίστων δυσάρεστων εξαιρέσεων.
Πάμε παρακάτω: Την 25η Μαρτίου και μετά την είδηση της προσπάθειας παρενόχλησης του ελικοπτέρου με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν κάποιοι που ούρλιαζαν και ωρυόντουσαν στο διαδικτυακό «καφενείο» λέγοντας ότι: «Οι Τούρκοι έκαναν μισές δουλειές γιατί δεν έριξαν το ελικόπτερο!!!!»
Ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης ο οποίος δεν είναι πολιτικός και μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν ο Αρχηγός των ΕΔ έχοντας διανύσει μια καριέρα και έχοντας αποδείξει στην πράξη την αξία του ως Αξιωματικός έγινε μεγάλος «προδότης» γιατί υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία θεωρεί θετική και ότι θα επιλύσει πολλά προβλήματα. Λάθος ή σωστό το κρίνει ο καθένας αλλά αυτή είναι η πολιτική του άποψη.
Επίσης ο ΥΕΘΑ τις τελευταίες ημέρες έχει απαντήσει με σκληρό τρόπο στις τούρκικες προκλήσεις αλλά επιμένει ότι πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας δίνοντας τιτάνια προσπάθεια για να διατηρηθεί η ειρήνη στην περιοχή.
Η απάντηση όμως από διάφορους είναι και πάλι ότι είναι «προδότης, προσκυνημένος, ξεπουλημένος και αφού δε κάνει πόλεμο με την Τουρκία είναι μόνο λόγια» ενώ αν ήταν οι ίδιοι στη θέση του θα τους είχαν κατατροπώσει.
Και φυσικά μαζί με όλα τα παραπάνω επανήλθαν τα διάφορα περί «Δημοκρατίας που ξεπούλησε τη Μακεδονία», «οι 300 της Βουλής που είναι πουλημένοι» και πρέπει να τους διώξουμε για να αντικατασταθούν άραγε από ποιους ή από ποιόν και με ποιο τρόπο; Γιατί και οι 300 εκλέχτηκαν οπότε μάλλον κάτι άλλο εννοούν που παραπέμπει σε κάτι άλλο που έχουν στο νοσηρό μυαλό τους αλλά δεν το ξεστομίζουν.
Για να είμαστε δίκαιοι όλοι αυτοί δεν αποτελούν πλειοψηφία αλλά μειοψηφία και όπως αποδεικνύεται δεν υπάρχει η τεράστια μαζική αποδοχή των απόψεών τους. Το ότι κάνουν όμως μόνο πολύ φασαρία δε σημαίνει ότι δεν είναι και επικίνδυνοι για την κοινωνία και τη χώρα. Οι απόψεις που προσπαθούν να «ποτίσουν» σε όλους τους υπόλοιπους και οι αντιδραστικές καταστάσεις που δημιουργούν είτε στο διαδίκτυο είτε και αλλού οδηγούν μόνο στο μίσος και στο διχασμό.
Και δυστυχώς υπάρχουν και πολιτικοί που σε καθημερινή βάση και για δικά τους κομματικά οφέλη μπροστά στις εκλογές τα υιοθετούν και στήνουν με δηλώσεις και συνεντεύξεις οξυμένες κομματικές αντιπαραθέσεις.
Δε θα πάμε πουθενά όμως έτσι ως χώρα με την λογική να φάει ο ένας τον άλλον με στόχο ένα εφήμερο όφελος. Στο μόνο που μπορούμε να οδηγηθούμε είναι σε επικίνδυνα αντιδημοκρατικά μονοπάτια και σε νέες εθνικές καταστροφές, τις οποίες θα κληθούν να πληρώσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
Ας τα έχουν στο νου τους αυτά όλοι και ας προσπαθήσουν να μην επιτρέψουν να παρασυρθούν από επικίνδυνες ανοησίες. Κουραστήκαμε πολύ τα τελευταία δέκα χρόνια από την κρίση ως κοινωνία, ας μην τα κάνουμε χειρότερα.
Υ.Γ. Επειδή η «ανοησία» ή η αφέλεια δεν είναι προνόμιο κανενός το ίδιο ισχύει και με διάφορους «αριστερούς» πολιτικούς που για παράδειγμα θυμήθηκαν τώρα να βγούν στα κανάλια και να κάνουν μάθημα γεωγραφίας του Αιγαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ