Γυναίκες βατραχάνθρωποι στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ!

Γυναίκες βατραχάνθρωποι; Κι όμως, πρόσφατα οι πιο επίλεκτες Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, οι SEAL και SWCC δέχθηκαν τις πρώτες υποψήφιες γυναίκες.

 
 
Μετάφραση επιμέλεια: Αναστάσιος Μητρόπουλος
Πάνω από ένα χρόνο μετά την σχετική εντολή που δόθηκε από το Πεντάγωνο, άνοιξαν οι πύλες για την είσοδο των γυναικών σε συγκεκριμένα μάχιμα πόστα  ειδικών δυνάμεων, στα οποία μέχρι σήμερα υπήρχαν στεγανά.
Ήδη μια γυναίκα, έχει υποβάλει αίτηση για μια θέση αξιωματικού στους περίφημους βατραχανθρώπους SEAL και θα λάβει μέρος στη διαδικασία επιλογής τον Οκτώβριο.
Επίσης, τον περασμένο Ιούνιο, δύο γυναίκες έλαβαν μέρος ως υποψήφιες στο πλήρες πρόγραμμα της περίφημης ομάδας ειδικών αποστολών  SWCC (Special Warfare Combatant-Craft Crewman)   του ΠΝ των ΗΠΑ. Η Μονάδα αυτή ειδικεύεται μεταξύ άλλων, στον αντισυμβατικές επιχειρήσεις, την αντιτρομοκρατία και τις ειδικές αναγνωρίσεις.
Για λόγους ασφαλείας, το Πολεμικό Ναυτικό δεν έδωσε τα στοιχεία των υποψηφίων στη δημοσιότητα, ούτε και πρόκειται να ενημερώσει για την πρόοδό τους στη διαδικασία επιλογής.  Εξάλλου είναι γνωστό ότι στις ειδικές επιχειρήσεις, φυλάσσονται απόρρητα τα στοιχεία του προσωπικού.
Αυτές οι πρώτες γυναικείες υποψηφιότητες  αποτελούν ένα σημαντικό ορόσημο για το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο είχε  μέχρι σήμερα επιτρέψει στις γυναίκες να καταταχθούν σε όλα του τα τμήματα, εκτός από αυτά των  SEAL και των SWCC.
Οι γυναίκες που τώρα προετοιμάζονται για να εισέλθουν στα επίλεκτα αυτά τμήματα, θα πρέπει να ανταπεξέλθουν σε μερικές από τις πιο εξαντλητικές δοκιμασίες που υπάρχουν παγκοσμίως στο χώρο αυτό.
Δεν είναι όμως διόλου απίθανο πάντως, η πρώτη γυναίκα μέλος αυτών των ελίτ δυνάμεων, να προέλθει … εκ των έσω …από άνδρα. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Ναυτικού που δημοσιεύθηκαν το περασμένο φθινόπωρο, το προσωπικό του μπορεί να προβεί στην αλλαγή φύλλου.
Αυτό όμως για να γίνει, θα πρέπει να εξασφαλιστεί μια ιατρική γνωμάτευση για την ιατρική αναγκαιότητα της αλλαγής φύλλου και στη συνέχεια να εγκριθεί για να ξεκινήσει η διαδικασία αλλαγής.
Αυτή η αλλαγή μπορεί να λάβει διάφορες μορφές, από την ορμονοθεραπεία, μέχρι και τη χειρουργική επέμβαση. Επίσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταποκρίνονται στα φυσικά πρότυπα και τις απαιτήσεις του φύλου στο οποίο μεταβαίνουν.

Το αποτέλεσμα της διαδικασίας επιλογής

Σε ό,τι αφορά στο αποτέλεσμα της διαδικασίας επιλογής, ο εκπρόσωπος τύπου της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Ναυτικού US NSWC, δήλωσε χαρακτηριστικά:
“Σίγουρα δε γνωρίζουμε για το τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας επιλογής, αλλά η ουσία είναι ότι όλοι οι φραγμοί έχουν ξεπερασθεί”.
Ωστόσο,  καταλήγοντας, είπε χαρακτηριστικά:
«Θα ήταν πρόωρο να υποθέσουμε ότι θα δούμε σύντομα την πρώτη γυναίκα που έχει αποφοιτήσει επιτυχώς από το σχολείο των  SEAL ή των SWCC. Μπορεί να χρειαστούν μήνες και …. ενδεχομένως χρόνια…».
 
Πηγή: military.com
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ