Οι Σκοπιανοί κερνάνε πικρό «καφέ» τους Έλληνες πολιτικούς

ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ

Ο «πρωινός καφές» που σέρβιραν τα τελευταία 24ωρα οι Σκοπιανοί με διάφορους τρόπους αποδείχτηκε «πικρός» για τους Έλληνες πολιτικούς

 

Πρωί Δευτέρας και ο «καφές» μετά τα τελικά αποτελέσματα στο δημοψήφισμα στα Σκόπια για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο Μαξίμου ήταν προφανώς πικρός. Μπορεί βέβαια να αντιμετωπίστηκε με μπόλικα μαθηματικά αλλά το 35% συμμετοχή ήταν αυτό που έμεινε σε όλους.

Αποτέλεσμα που μάλλον δεν περίμεναν και δρομολόγησε εντελώς διαφορετικές διαδικασίες πλέον στο Σκοπιανό που είναι αμφίβολο πως ακριβώς θα εξελιχθούν αφού υπάρχει και περίπτωση πρόωρων εκλογών. Όπως φάνηκε πάντως από τις αντιδράσεις όλων σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ στο τέλος θα επιβάλουν τη ρεαλιστική πολιτική στους Σκοπιανούς – όπως αυτοί ξέρου – μόνο που μάλλον θα πάρει περισσότερο χρόνο.

Πρωί της Τρίτης κι ένας «καφές» που είχε πιεί η εκπρόσωπος και ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη πριν καιρό …όλως τυχαίος με τον Ζάεφ κάπου στις Βρυξέλλες αποδείχτηκε κι αυτός πικρός. Ο μαρτυριάρης Ζάεφ τα μετέφερε όλα σε σύσκεψη αρχηγών, για τα προβλήματα που έχει η ΝΔ με τη δεξιά της πτέρυγα και την εμποδίζει να συνηγορήσει στην όποια συμφωνία και το χειρότερο καταγράφηκαν στα πρακτικά. Ο γνωστός δημοσιογράφος που μέσω της FAZ είχε ξαναδημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο και η Μαρία Σπυράκη βρέθηκε στην γωνία φέρνοντας σε δύσκολη θέση το κόμμα και τον αρχηγό του.

Μοναδικός που πανηγυρίζει από την Κυριακή το βράδυ είναι ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος εκνευρίζοντας τον επίσης πληθωρικό ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά. Φυσικά με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος εμφανίστηκε δικαιωμένος μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, πρόσθεσε και τα αναδρομικά των Στρατιωτικών και πρόβαλε ως «Στρατηγός» μετά από νίκη σε μάχη.

Ουσιαστικά όμως αυτό που περισσότερο έχει κάνει ευτυχισμένο τον Πάνο Καμμένο είναι ότι οι εξελίξεις στα Σκόπια αλλάζουν τα χρονοδιαγράμματα και του επιτρέπουν με άνεση να συνεχίσει τη συγκυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα και να αποφύγει να αποδείξει αν είναι διατεθειμένος να ρίξει τη κυβέρνηση. Κυρίως του επιτρέπει να συνεχίσει να διατηρεί τη θέση του στο υπουργείου Εθνικής Άμυνας όπου οι «εκκρεμότητες» που έχει είναι πολλές και με πολλούς.

Υ.Γ. Μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια και με την εμπειρία του ελληνικού το 2015 το πολιτικό συμπέρασμα που έχει εξαχθεί για τους επόμενους πρωθυπουργούς που θα το αποτολμήσουν είναι να μην επιτρέψουν σε κανέναν ξένο παράγοντα να τους βοηθήσει με δηλώσεις και επισκέψεις. Είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ