Οι συνδικαλιστές, οι συνδικαλΗστές και οι συνδικαλιζόμενοι στις ΕΔ

Οι συνδικαλιστές, οι συνδικαλΗστές και οι συνδικαλιζόμενοι στις ΕΔ

Επι συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις ο λόγος και λίγα λόγια για τα όσα εκτιλύσσονται στον ευαίσθητο αυτό χώρο στο μικρό διάστημα ύπαρξης και λειτουργίας του

Αυτή η ιστορία για την ΠΟΕΣ και την ΠΟΜΕΝΣ με τα δικαστήρια και τα λοιπά σκηνικά που ξεπέρασαν τα όρια της γελοιότητας δε λέει να σταματήσει. Πολλές φορές είπαμε πως ο συνδικαλισμός δεν είναι εύκολο εγχείρημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, είπαμε και γράψαμε πως θέλει ιδιαίτερη προσοχή και μελέτη.
Αφού τα δικαστήρια αποφάσισαν όπως αποφάσισαν κι έκλεισαν το ένα “μαγαζάκι”, ήρθε ο καλύτερος ΥΕΘΑ όλων των εποχών κι έδωσε προνόμια σ’ αυτό που νόμιμα παρέμεινε. Έλα μου όμως που το παλικάρι που έλεγε τους άλλους Πόκεμον δεν μπορούσε να καταπιεί την ήττα του. Έτσι άρχισε πάλι να ξανακάνει σωματεία απ’ την αρχή μπας και του κάτσει κάποιο. Τα άλλα τα παλικάρια, η ΠΟΜΕΝΣ, άρχισαν να δουλεύουν σωστά και μεθοδικά, έκαναν την προσπάθειά τους και λειτούργησαν καλά μέχρι ενός σημείου.
Τελευταία όμως πληθαίνουν οι φωνές που λένε πως κι αυτοί κάνουν νερά, τα γνωστά νερά που κάνουν όλοι όσοι λειτουργούν συνδικαλιστικά στο Ellada. Παλιοί τους φίλοι καταγγέλουν διάφορα και γίνονται εχθροί τους, παλιοί τους εχθροί τους κάνουν τους φίλους και κάποιοι που τους στήριξαν για να βγάλουν κανά ψιλό τώρα δεν τους παίζουν καθόλου. Θέλει προσοχή το πράμα για να μην ξωκύλουν πουθενά γιατί έτσι και βγούνε τα μαχαίρια όλο και κάποιος θα σφαχτεί.
Η δημόσια αντιπαράθεση στρατιωτικών για μικροπολιτικά και συνδικαλιστικά κολπάκια δεν εξυπηρετεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και καλό θα είναι να μαζευτούν τα πράγματα. Είναι δε μερικοί νεόκοποι συνδικαλιστές που ακροβατούν στα όρια της κανονικότητας και της στρατιωτικής δεοντολογίας, κι αυτούς οφείλουν να τους προσέχουν εκείνοι που εκτίθενται για πολλούς κι ευνόητους λόγους.
Υπάρχει κι ένα ακόμα θεματάκι που χρήζει προσοχής: Η ορθογραφία της λέξης συνδικαλιστής, που εύκολα αλλάζει σε συνδικαλΗστής όταν τα χέρια μακραίνουν και όταν τα στόματα λένε περισσότερα απ’ όσα δικαιούνται να πουν. Στις Ένοπλες Δυνάμεις δε χωράνε πρακτικές που εφαρμόζονταν στα συνδικαλιστικά όργανα της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.
Αλήθεια, οι Αρχηγοί των Κλάδων τι λένε για την κατάσταση αυτή; Ο νέος ΥΕΘΑ θα πάρει θέση; Ο προηγούμενος ΥΕΘΑ, ο καλύτερος όλων των εποχών, είχε πάρει και θέση είχε φτιάξει και θέσεις για πολλούς προκειμένου να μη σταναχωρήσει κανέναν. Κι όχι μόνο αυτό αλλά υπήρχαν και αρκετοί κολλητοί δημοσιογράφοι που συνεντευξιάζονταν τακτικά με τους καταργημένους της ΠΟΕΣ, θα το συνεχίσουμε κι αυτό; Ή μήπως μας τελείωσαν τα ρούβλια;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ