Οι Θαρραλέοι της 50 Ταξιαρχίας βγήκαν για εκπαίδευση στα χιόνια! ΦΩΤΟ

Δεν είναι μόνο τα κομάντο που βγήκαν στα χιόνια! Η 50 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στο Σουφλί βρήκε την ευκαιρία για εκπαίδευση στα χιόνια! Δείτε τις ΦΩΤΟ

 

Είδαμε τις τελευταίες ημέρες την εκπαίδευση των κομάντο, που βγήκαν ημίγυμνοι στα χιόνια για να εκπαιδευτούν. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί.

Παρά τη συμβολή στον αποχιονισμό, το προσωπικό της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας,στο πλαίσιο της επιχειρησιακή εκπαίδευσης, εκμεταλλευόμενο τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν την τρέχουσα εβδομάδα, εφάρμοσε ιδιαίτερο πρόγραμμα εκπαιδεύσεως, στην Περιοχή Ευθύνης του Σχηματισμού, στον Έβρο.

 

Ειδικές Δυνάμεις: Τα κομάντο βγήκαν στο χιόνι! Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ

Η χώρα μπορεί να παραλύει στην πρώτη νιφάδα χιονιού όμως οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν κάνει το πραγματικά πολικό τοπίο δεύτερο σπίτι τους. Εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) απο την εκπαίδευση που κάνουν οι Ειδικές Δυνάμεις στα χιόνια.

Ποια είναι η 50 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία

Η 50 Μ/Κ ΤΑΞ προέρχεται από την αναδιοργάνωση του 50 ΣΠ, το οποίο συγκροτήθηκε στην Ανδριανούπολη το 1919. Το 1940 έλαβε µέρος στις επιχειρήσεις ∆υτικής Μακεδονίας και Βορείου Ηπείρου. Το 1945 συγκροτήθηκε και πάλι στη Θεσσαλονίκη µε την επωνυµία 32 Ταξιαρχία και εγκαταστάθηκε στην Ελευθερούπολη.Από το 1964 µέχρι το 1987 είχε µετασταθµεύσει κατά καιρούς στις περιοχές Φερών και Πυθίου Έβρου και πάλι στην Ελευθερούπολη. Στις 27 Μαρτίου 1987 µεταστάθµευσε στο Κουφόβουνο Έβρου, απ΄ όπου την 1η Οκτωβρίου 1988 εγκαταστάθηκε οριστικά στο Σουφλί ως 50 ΤΑΞ ΠΖ.

Την 15 Σεπ 2000, µε διαταγή του ΓΕΣ, η Ταξιαρχία µετονοµάστηκε σε 50 ΤΑΞ ΠΖ «ΑΨΟΣ», από τον Άψο ποταµό της νότιας Αλβανίας, όπου την 25 Ιανουαρίου 1941 µετά από σκληρό αγώνα, το 50 ΣΠ κατέλαβε τα υψώµατα ΜΑΛΙ ΣΠΑΝΤΑΡΙΤ και ΚΑΛΑ, που δεσπόζουν της κοιλάδας του ΑΨΟΥ ποταµού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ