Οι Τούρκοι επανήλθαν στις προκλήσεις στο Αιγαίο με 26 παραβιάσεις και 3 υπερπτήσεις από F-16

ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16

Σαν να μην άλλαξε τίποτα και παρά έστω και τις τζούφιες «απειλές» των ευρωπαίων για κυρώσεις οι Τούρκοι επανήλθαν σήμερα στις γνωστές προκλήσεις στο Αιγαίο με παραβιάσεις και υπερπτήσεις από μαχητικά F-16.

Μετά το Oruc Reis που συνεχίζει ανενόχλητο να «μαρκάρει» ελληνικές περιοχές του Αιγαίου, το πικ νικ του Ερντογάν στα Βαρώσια, οι Τούρκοι δεν δείχνουν να αλλάζουν στο παραμικρό την πολιτική τους στην περιοχή και αγνοούν ακόμα και την επικείμενη αλλαγή στην προεδρία των ΗΠΑ.

Οι Τούρκοι έδειξαν λοιπόν από νωρίς σήμερα το πρωί τις «διαθέσεις» τους με υπερπτήσεις από σχηματισμό τεσσάρων τουρκικών αεροσκαφών F-16 στις 10:12 πάνω από το Αγαθονήσι με το ένα ζεύγος στα 25.000 πόδια και το άλλο στα 16.000 πόδια. Στη συνέχεια στις 14:12 ζεύγος τούρκικων μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από Παναγιά κι Οινούσες στα 24.500 πόδια.

Συνολικά όμως οι Τούρκοι σήμερα επανήλθαν στις προκλήσεις καθώς με 6 οπλισμένα μαχητικά F-16 προχώρησαν σε 26 παραβιάσεις ενώ ενεπλάκησαν και σε μια εικονική αερομαχία.

Συνήθεια λοιπόν και οι παραβιάσες, και οι υπερπτήσεις και το Oruc Reis, αλλά ευτυχώς που η Τουρκία είναι «διπλωματικά απομονωμένη» από τους ευρωπαίους που μας «κοροϊδεύουν» δήθεν με επιβολή κυρώσεων, τις ΗΠΑ που αμφισβητούν τον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο και την Μέρκελ που μιλάει για «αμφισβητούμενες περιοχές».

Η σημερινή ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 20η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 2 (1x4F-16 και 1x2F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : –

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 6

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 6

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 2

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 26

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 1

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό

1. Τρεις εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά αεροσκάφη F-16.

2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ