Οι Τούρκοι βάφτισαν την παρενόχληση του ελικοπτέρου με τον ΥΕΘΑ …«πτήση ρουτίνας»!

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ

«Πτήσεις ρουτίνας» βάφτισε ο εκπρόσωπος του τούρκικου ΥΠΕΞ την χθεσινή παρενόχληση του ελικοπτέρου στις Οινούσες που μετέφερε τον ΥΕΘΑ και τον Α/ΓΕΕΘΑ

 

Αποθρασσυμένοι οι Τούρκοι και θέλοντας να παρουσιάσουν την αλήθεια που τους βολεύει προσπάθησαν σήμερα να εμφανίσουν την χθεσινή παρενόχληση από ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών του ελικοπτέρου που μετέφερε τον ΥΕΘΑ και τον Α/ΓΕΕΘΑ ως «πτήση ρουτίνας».

Ο εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, με δηλώσεις του σήμερα αρνήθηκε το γεγονός και προκαλώντας για ακόμα μια φορά, και με θράσσος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «μεγαλοποιεί το περιστατικό κι έτσι… κλιμακώνει την ένταση».

Χαρακτήρισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι είναι ανυπόστατος ο ισχυρισμός της Ελλάδας και υποστήριξε ότι «Τα μαχητικά αεροσκάφη εκτέλεσαν πτήσεις ρουτίνας στο Αιγαίο και δεν έχει γίνει παρενόχληση ελικοπτέρου του κυρίου υπουργού Άμυνας».

Όπως υποστήριξε ο Ακσόι στη συνέχεια: «Η προσπάθεια κλιμάκωσης της έντασης με την δραματοποίηση πτήσεων ρουτίνας στο Αιγαίο, δεν προσφέρει κάτι στην Ελλάδα. Αντιθέτως τα θέματα αυτά μπορούν να τεθούν στα πλαίσια των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στα Υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών».

Δε ξέρουμε ποιον προσπαθεί να ξεγελάσει η Τουρκία αλλά τα ίδια τα στοιχεία πιστοποιούν ότι φτάνει στα όρια της γελοιότητας η προσπάθεια να βαφτίσει την προκλητικότητά της και μάλιστα στον ίδιο τον Έλληνα υπουργό Άμυνας …ρουτίνα.

Γιατί πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει ότι υποστηρίζει ότι ήταν «πτήση ρουτίνας» το ζεύγους των τούρκικων μαχητικών Κυριακή πρωί να πετάει και να φτάνει σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το ελικόπτερο NH90 που απογειώθηκε από τις Οινούσες με τον ΥΕΘΑ και τον Α/ΓΕΕΘΑ. Και ταυτόχρονα να προχωρούν σε υπερπτήσεις ξυστά από ελληνικά νησιά και να συνεχίζουν αυτές τις Κυριακάτικες «πτήσεις ρουτίνας» με μπαράζ παραβιάσεων μέχρι αργά το απόγευμα.

Βέβαια υπάρχει λόγος που οι Τούρκοι προκαλούν αλλά και ότι βαφτίζουν αυτές τις προκλήσεις κάτι φυσιολογικό αφού οι «σύμμαχοι» της Ελλάδας επιμένουν να σφυρίζουν αδιάφοροι και να κόπτονται μόνο για να μη χαλάσουν το χατήρι της Τουρκίας και χαλάσουν οι δουλειές που έχουν μαζί της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ