Πολεμικό Ναυτικό: Όλη η αλήθεια για τα αντιτορπιλικά τύπου Arleigh Burke

Επανήλθε το έγκυρο Blog Naval Analyses στην υπόθεση για τα αντιτορπιλικά τύπου Arleigh Burke που φέρονται να προορίζουν οι ΗΠΑ για το Πολεμικό μας Ναυτικό. Τι λέει;


 

Πολύ καλή για να είναι αληθινή ήταν η χθεσινή είδηση της απόκτησης αντιτορπιλικών τύπου Arleigh Burke, από την Ελλάδα.

Η πρώιμη πρωταπριλιάτικη φάρσα του blog, navalanalyses.blogspot.gr προκάλεσε πλήθος συζητήσεων στην Ελλάδα, ενώ αναδημοσιεύτηκε ως δεδομένο από πολλά ελληνικά sites και blogs.

Η αποκάλυψη της φάρσας δικαιώνει την ανάλυση του defence-point.gr, το οποίο επεσήμανε ότι πιθανώς να πρόκειται για πρωταπριλιάτικη φάρσα.

Πράγματι, σήμερα το navalanalyses.blogspot.gr αποκαλύπτει την φάρσα του, και πώς οδηγήθηκε σε αυτήν. Παράλληλα αποκαλύπτει και όσους αναπαρήγαγαν την είδηση, είπε παρουσιάζοντάς την ως δικιά τους, είτε μιλώντας ακόμα και για επίσημες πηγές του Αμερικανικού Ναυτικού!

 


Είναι πράγματι εντυπωσιακός ο τρόπος μετάδοσης αλλά και πολλές φορές διαστρεύλωσης της είδησης, και η άκριτη αναπαραγωγή φημών χωρίς ίχνος διασταύρωσης.

Το ArmyNow.Net προτίμησε να αναπαράγει την αμφισβήτηση της είδησης, από το επίσης έγκυρο   defence-point.gr, με παραπομπή σε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και δικαιώθηκε για την επιλογή του.

Άλλωστε ουσιαστικά αυτό αναφέρει και ο “φαρσέρ” blogger που έστειλε δημοσιογράφους να τηλεφωνούν όλη μέρα στο Πολεμικό Ναυτικό και να ζητούν επιβεβαίωση ή διάψευση.

Υπομονετικά πάντως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΝ Αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Πολλάτος απαντούσε μέχρι αγρά το βράδυ στα πιεστικά μας τηλεφωνήματα.

Καλή πρωταπριλιά σε όλους!

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ