Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου συνεδρίου «Στρατηγικής & Τεχνολογίας» της ΕΑΑΑ

251 γνα

Αυτά είναι τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του 1ου συνεδρίου «Στρατηγικής και Τεχνολογίας» της ΕΑΑΑ που πραγματοποιήθηκε στο 251 ΓΝΑ.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου «Στρατηγικής και Τεχνολογίας», που διοργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ) στο αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (252 ΓΝΑ), την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια του Συνεδρίου από τους προσκεκλημένους ομιλητές ήταν:

  • «Πελοποννησιακός Πόλεμος – αίτια και αφορμές», από τον Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. Δημήτριο Σκουργιά.
  • «Η Στρατηγική» από τον Υποπτέραρχο (ΕΑ) ε.α. Παύλο Χρήστου.
  • «Γεωπολιτική προσέγγιση των παράνομων διεκδικήσεων της Τουρκίας» από τον Καθηγητή του ΕΚΠΑ Ιωάννη Μάζη.
  • «Η επιβίωση της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας» από τον Αντιπτέραρχο (ΜΗ) ε.α. Θεόδωρο Γιαννιτσόπουλο.
  • «Η τεχνολογία ως καταλύτης προόδου και νίκης» από τον Πρέσβη επί τιμή Περικλή Νεάρχου.
  • «Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση & η Ελληνική Αμυντική Στρατηγική» από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γεωπολιτικής της ΣΣΕ Κώστα Γρίβα.
  • «Αεροπορική Τεχνολογία» από τον Αντιπτέραρχο (ΜΗ) ε.α. Αχιλλέα Λέλλα.
  • «Αμυντική Βιομηχανία» από τον Ταξίαρχο (Μ) ε.α. Χαράλαμπο Παπασπύρο, Αντιπρόεδρο της ΕΑΒ.

Συντονιστής των εργασιών του συνεδρίου ήταν ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΑ Υποπτέραρχος (ΕΑ) ε.α. Παύλος Χρήστου και παρουσιαστής ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΕΑΑΑ Σμηναγός (ΥΔΚ) ε.α. Ηλίας Ντούβλης.

Το συνέδριο της ΕΑΑΑ τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Γ.Γ. ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης & ΥΕΘΑ, ο τ.ΑΝΥΕΘΑ κ. Παναγιώτης Ρήγας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Μείζωνος Αντιπολίτευσης, ο τ.ΥΦΕΘΑ κ. Θεόδωρος Στάθης, ο Υπτχος (ΥΙ) Δημήτριος Χατζηγεωργίου-Δντής ΔΥΓ/ΓΕΑ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και Αρχηγού ΓΕΑ, η Περ.Σύμβουλος κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής, ο Επίτιμος Α/ΓΕΑ Απτχος (Ι)ε.α. Δημήτριος Λυτζεράκος, ο Επίτιμος Α/ΤΑ Απτχος (Ι)ε.α. Παναγιώτης Μανούσος, ο Επίτιμος Α/ΤΑ Απτχος (Ι)ε.α. Ιωάννης Πατσαντάρας, ο Επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Απτχος (Ι)ε.α. Γεώργιος Σκαρλάτος, ο Επίτιμος Δ/ΔΑΥ Απτχος (Ι)ε.α. Στυλιανός Πετρουλάκης, ο Επίτιμος Δ/ΔΑΥ Απτχος (Ι)ε.α. Ελευθέριος Αδάμ, ο Επίτιμος Δ/ΔΑΥ & Γεν.Γραμματέας ΣΑΣΙ Απτχος (Ι)ε.α. Κοσμάς Βούρης ως εκπρόσωπος ΣΑΣΙ, ο Επίτιμος Δ/ΔΑΥ & Επίτιμος Πρόεδρος ΕΑΑΑ Απτχος (Ι)ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης, ο Επίτιμος Δ/ΔΑΥ Απτχος (Ι)ε.α. Βασίλειος Βρεττός, ο εκπρόσωπος του Δ/ΔΑΕ Σμχος (Ι) Ιωάννης Παπαϊωάννου, ο Επίτιμος Δ/ΔΑΕ Απτχος (Ι)ε.α. Αναστάσιος Μπουραντάς, ο Επίτιμος Δ/ΔΑΕ Απτχος (Ι)ε.α. Ανδρέας Τζαναβάρας, ο Διοικητής του 251ΓΝΑ Ταξχος (ΥΙ) Γεώργιος Ζλατάνος, η Διευθύνουσα του 251ΓΝΑ Ταξχος (ΥΝ) Παναγιώτα Γούλα, η Ταξχος (ΥΝ) Σταρούλα Παπαδάκη της ΔΥΓ/ΓΕΑ, ο Πρόεδρος του ΜΤΑ Απτχος (Ι)ε.α. Ηλίας Βενέτης, ο Επίκουρος Καθηγητής ΣΙ Ταξχος (ΜΤ)ε.α. Αλέξανδρος Κολοβός ως εκπρόσωπος του Κοσμήτορα ΣΙ, ο εκπρόσωπος της ΠΟΜΕΝΣ Ανθστής Σουρέλης Χρήστος, ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΣ Ανθστής Αναστάσιος Τσάκαλος, ο Πρόεδρος της ΑΑΚΕ Απτχος (Ι)ε.α. Στυλιανός Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΣΜΑ Απτχος (Μ) Ιωάννης Κούτρας, ο εκπρόσωπος του ΣΑΣΥΔΑ Υπτχος (Ε)ε.α. Ευστάθιος Χαρτάλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος ΣΑΣ Ασμχος (ΤΜΑ)ε.α. Κωνσταντίνος Αναγνωστάκης, ο Πρόεδρος ΣΑΙΡ Ασμχος (Ρ)ε.α. Ιωάννης Κρανιάς, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ Σμχος (ΤΑΤ)ε.α. Αναστάσιος Μπασαράς, Πρόεδροι και Μέλη Τ.Σ. Παραρτημάτων της ΕΑΑΑ, εν ενεργεία Συνάδελφοι, πλήθος Αποστράτων Αξιωματικών Μελών της ΕΑΑΑ και δημοσιογράφοι.

Χαιρετισμό απηύθυναν από βήματος, ο Γ.Γ. ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο τ.ΑΝΥΕΘΑ κ, Παναγιώτης Ρήγας, ο Πρόεδρος της ΑΑΚΕ και ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ Απτχος (Ι)ε.α. Σπυρίδων Καββούρης που κήρυξε και την έναρξη των εργασιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ