Το ελληνικό κοινοβούλιο ως “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” για το Ζελένσκι;

ΟΜΙΛΙΑ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑΓΜΑ ΑΖΟΦ

Γράφει ο Στέλιος Φενέκος, Υποναύαρχος ΠΝ ε.α.

 

Πριν μιλήσει ο Ζελένσκυ στην Βουλή των Ελλήνων, υποστήριξα ότι καλά κάνουμε να τον ακούσουμε ως νόμιμο εκπρόσωπο του Ουκρανικού λαού που μάχεται ηρωϊκά εναντίον του επιτιθέμενου παράνομου εισβολέα, όπως άλλωστε τον έχει χαρακτηρίσει η ΓΣ/ΟΗΕ.

Και συμπλήρωνα:

«Προσωπικά ποτέ δεν θεώρησα ότι ο Ζελένσκυ εκπροσωπεί τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη, όπως ακούστηκε υπερβολικά από κάποιους.  Και ομολογουμένως δεν έχει δώσει τα καλύτερα δείγματα στο παρελθόν, ώστε να χαίρει αυτής της εκτίμησης.»

Επίσης ότι «το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τον Ζελένσκυ. Και σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν τα όσα θα πει και θα κριθούν με αντικειμενικότητα και χωρίς στερεότυπα και δογματισμούς.»

Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι ο Ζελένσκυ εκμεταλλευόμενος την φιλοξενία μας, έμπασε από την πίσω πόρτα στο κοινοβούλιο έναν μαχητή των ναζιστικών  ταγμάτων Αζοφ, για να τα νομιμοποιήσει στην συνείδηση του Δυτικού κόσμου. Τα τάγματα ΑΖΟΦ όμως μάχονται μεν εναντίον των Ρώσων αλλά όχι για την Δημοκρατία και την ελευθερία του Ουκρανικού λαού αλλά για την δικιά τους κυριαρχία επί αυτού, όπως έχουν δείξει με στυγνό τρόπο τρόπο μέχρι τώρα.

Δηλαδή χρησιμοποποίησε ο Ζελένσκυ χυδαία το Ελληνικό Κοινοβούλιο ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ όπως ακριβώς φοβόμουν.

Και μην μου πει κανείς ότι τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη είναι τόσο κυνικά χρησιμοθηρικά και μπορούν να δεχθούν τους εγκληματίες Ναζί να μιλάνε στα κοινοβούλια των χωρών μελών της ΕΕ, επειδή είναι εχθροί των εχθρών τους αυτήν την στιγμή. Αυτές οι λογικές έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από τις ΗΠΑ και την Ρωσία, σε πολλά πεδία σύγκρουσης, όπου πολεμάνε δι αντιπροσώπων.

Όσα είπε ο ίδιος ο Ζελένσκυ ήταν τα αναμενόμενα και αποδεκτά. Δεν ήταν όμως ιστορική η ομιλία του γι’ αυτό. Θα μείνει στην ιστορία η ύπουλη παρουσίαση στο Ελληνικό κοινοβούλιο του μαχητή των ταγμάτων ΑΖΟΦ, με το πρόσχημα ότι είναι Ελληνοουκρανός.

Και δεν είναι κόλαφος μόνο για τον Ζελένσκυ, που με την επιλογή του δείχνει ότι είναι όμηρος των ταγμάτων, αλλά και για τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρωθυπουργό, που δεν επισήμαναν άμεσα την τουλάχιστον απρέπεια και δεν κράτησαν τις δέουσες  αποστάσεις.

Αυτοτραυματισμός, ανεπάρκεια, έλλειψη προνοητικότητας, ατολμία, τι από όλα; Σίγουρα όμως, με δεδομένη την έλλειψη αντίδρασης  ήταν προσβολή για το Ελληνικό Κοινοβούλιο και έκανε κακό τελικά στην Ουκρανική υπόθεση.

ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙΣ:

Οι Ρώσοι εισέβαλλαν και διεξάγουν επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας, με εγκλήματα πολέμου, και έχουν καταδικαστεί γι αυτό από κάθε πλευρά. Το σημερινό γεγονός που προαναφέρθηκε, δεν αποτελεί καμία δικαιολογία γι ‘ αυτούς και για τις πράξεις τους.


Περισσότερα άρθρα από το Στέλιο Φενέκο:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ