Όταν ο «κορονοϊός» …νίκησε την ελληνοτουρκική κρίση!

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Εδώ ο κόσμος χάνεται …κι ο Μητσοτάκης με τον Ερντογάν μίλησαν τηλεφωνικά για τον κορονοϊό και για τον τουρισμό!

Μόνο ως αστείο μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος νοήμων άνθρωπος την πληροφορία που βγήκε από το Μαξίμου, ότι μετά από πολλούς μήνες, πολλές μπηχτές για τον Μητσοτάκη από υπουργούς του Ερντογάν, τρομερή ένταση, εκατοντάδες υπερπτήσεις, ο Μητσοτάκης και ο Ερντογάν συζήτησαν τηλεφωνικά περί «ανέμων και υδάτων».

Το αποκορύφωμα όλων είναι ότι και οι δύο πλευρές, όπως οι κυβερνητικές πηγές μετέφεραν, αποφάσισαν να αφήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας, αφού έχουν να μιλήσουν από το Δεκέμβριο του 2019!

Αν μετά από τόσες υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και τον Έβρο, παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, NAVTEX μέσα στην ελληνική ΑΟΖ, δηλώσεις εμπρηστικές από τους τούρκους υπουργούς, αλλά και την πρόθεση ότι την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη ετοιμάζονται να την μετατρέψουν σε τζαμί, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αυτό που βρήκε να πει με τον Τούρκο πρόεδρο ήταν ο κορονοϊός και ο τουρισμός τότε τι να πούμε …η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Εκτός βέβαια και αν «κάποιο λάκκο έχει η φάβα», όπως λέει κι ο ταλαίπωρος λαός, και οι κυβερνητικές πηγές θέλουν να χωρέσουν μέσα σε αυτόν – τον λάκκο ντε! – την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα των νησιών, το Καστελλόριζο, το Αιγαίο και τον διαμοιρασμό του και πολλά, πολλά άλλα για τα οποία, ο ταλαίπωρος λαός που λέγαμε, δεν είναι έτοιμος να τα «φάει» και του τα φέρνουν με το μαλακό και λίγα λίγα.

Μια άλλη εκδοχή βέβαια είναι να χτύπησαν κάποια τηλέφωνα και στις δύο πλευρές του Αιγαίου  και να είπαν και στα δύο «αγόρια» ότι όσο έπαιξαν «πόλεμο» έπαιξαν και πρέπει τώρα να συζητήσουν, να τα βρουν και να κάτσουν στο τραπέζι να μιλήσουν για όλα όσα τους απασχολούν. Γιατί το «οικόπεδο» – βλ. Ελλάδα – είναι «γωνία» και τα λεφτά, ο πλούτος και ότι έχει από κάτω είναι πολλά και δεν πρόκειται να τους αφήσουν να χαλάσουν το deal που ετοιμάζουν κάτι μεγάλες, ωραίες εταιρείες.

Άλλωστε την πρώτη προειδοποιητική «βολή» έριξε ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης που είπε λιτά και κατηγορηματικά ότι αν χρησιμοποιήσουμε όπλα θα είναι το τέλος του κυπριακού ελληνισμού! Κι ο νοών νοείτω…

Οπότε μην μας παραξενέψει το γεγονός ότι σήμερα πρωθυπουργός και πρόεδρος μίλησαν για τον κορονοϊό και τον τουρισμό, αύριο θα δεχτούν να κάτσουν στο τραπέζι, μεθαύριο θα πουν το γνωστό πλέον «τι να κάνουμε πόλεμο;» και θα αρχίσουν να συζητάνε για όσα θέλουν οι γείτονες και την άλλη εβδομάδα θα αρχίσουν να δίνουν και από κάτι.

Και άντε μετά να πείσεις τα «πιτμπουλ» – έτσι βλέπει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τους στρατιωτικούς, όπως δήλωσε σε στρατιωτικούς συντάκτες – ότι δεν πρέπει να «κάψουν» όποιον πατήσει ελληνικό έδαφος!

Κι αν δεν πατήσει έδαφος αλλά περιοριστεί στη θάλασσα, την ελληνική ΑΟΖ, την υφαλοκρηπίδα και τα ψάρια και τα καλαμάρια μας; Τότε θα τον «κάψουμε» ή θα πούμε ότι τον έσπρωξε ο άνεμος και τον έφερε κατά ‘δω, οπότε θα περιμένουμε να τον ξανασπρώξει και να τον πάει κατά ‘κει;

Οπότε αφού όλα βαίνουν καλώς και μόνα θέματα είναι ο κορονοϊός και ο τουρισμός, εμείς να ευχηθούμε καλό καλοκαίρι και καλά μπάνια και την άλλη φορά μπορεί ο πρωθυπουργός να κάνει στο «σουλτάνο» προτάσεις για τις καλύτερες παραλίες στα νησιά, αφού άλλωστε τα τουριστικά ταξίδια είναι το φόρτε του!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ