Όχι άλλες αυταπάτες ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία!

ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Αν δεν είχε ξαναγίνει θα λέγαμε ότι η κυβέρνηση δεν ξέρει, αλλά όταν έχεις αντίστοιχη εμπειρία είναι το λιγότερο εκτός τόπου και χρόνου να δημιουργείς συνεχώς αυταπάτες ότι θα τιμωρηθεί η Τουρκία για τα όσα κάνει με …σκληρές κυρώσεις.

Γιατί αποτελούν «ανέκδοτο» οι δηλώσεις που έκανε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην απόφαση του προέδρου της Τουρκίας, να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί σημειώνοντας: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε σε κάποια μορφή κυρώσεων»

Όπως είπε μάλιστα ο κ. Πέτσας «η Ελλάδα καταδικάζει αυτή την ενέργεια και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι και το ενδεχόμενο των κυρώσεων όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από διεθνείς οργανισμούς, όπως η Unesco».

Κάλεσε τέλος την Τουρκία να καταλάβει πως «όποιος παραβαίνει τη διεθνή νομιμότητα, για αυτή την παραβατική συμπεριφορά υπάρχουν κυρώσεις οι οποίες πονάνε».

Αν έχει κάποια άλλη πληροφόρηση ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν το γνωρίζουμε και μακάρι να ισχύουν όσα είπε. Αυτό που γνωρίζουμε από την πρόσφατη εμπειρία όμως είναι ότι όλοι καταδικάζουν την Τουρκία με τις δηλώσεις τους, αλλά στο τέλος κανείς δεν την ενοχλεί και όλοι την παρακαλάνε να συνεργαστεί γιατί είναι στρατηγικός εταίρος! Αν κρίνουμε και από τις χθεσινές άνευρες δηλώσεις Ευρωπαίων και Αμερικανών θα επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό.

Γιατί ακόμα περιμένουμε να δούμε τις κυρώσεις που έχουν αποφασίσει στην ΕΕ για τις παρανομίες της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο. Κυρώσεις που μπλοκάρει η Γερμανία και άλλες χώρες που κάνουν εξαγωγές όπλων και έχουν δεκάδες επιχειρήσεις στην Τουρκία. Οι δε Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ στην Σύνοδο της Δευτέρας θα ασχοληθούν με την Τουρκία με κύριο μέλημα να την «πείσουν» να έρθει σε «διάλογο» μαζί τους!

Όσον αφορά τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ για τους S-400, έχουν μείνει στα λόγια, καθώς ο Τραμπ είναι φίλος του Ερντογάν και έχει προσωπικά επιχειρηματικά συμφέροντα, η τούρκικη αμυντική βιομηχανία ακόμα παράγει ανταλλακτικά των F-35 τα οποία και προμηθεύονται οι ΗΠΑ από την Τουρκία.

Είναι εμφανές λοιπόν ότι έχει γίνει πλέον σύντομο ανέκδοτο οι «κυρώσεις» στην Τουρκία και μάλλον η κυβέρνηση πρέπει να μην το ξεστομίζει έτσι εύκολα στην προσπάθειά της να δείξει ότι αντιδρά σκληρά. Δε λέμε ότι δεν έχει πρόθεση, ούτε ότι δεν πρέπει να επιδιώξει «κυρώσεις». Το θέμα όμως της αντιμετώπισης της επιθετικότητας της Τουρκίας δεν είναι ζήτημα βαρύγδουπων δηλώσεων για τα τηλεοπτικά κανάλια, αλλά πως θα απαντήσεις με μια σχεδιασμένη στρατηγική. Και αυτή δεν την έχει αυτή η κυβέρνηση, όπως δεν την είχε και η προηγούμενη και απλά «πουλάμε» αυταπάτες στους εαυτούς μας ότι θα κανονίσουν οι άλλοι να τιμωρηθεί η Τουρκία για τα όσα πράττει!

Η κυβέρνηση μάλλον θα ήταν πιο συνετό να καλέσει και να συζητήσει με όλους τους πολιτικούς φορείς με ποια στρατηγική θα αντιμετωπίσουμε ως χώρα την επικίνδυνη Τουρκία που δε λογαριάζει τίποτα και κανέναν. Και το ίδιο πρέπει να απαιτεί και η αντιπολίτευση.

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ