Πάιατ από 110 ΠΜ: H Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας για την περιοχή – ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζεται η επίσκεψη του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ στην 110 ΠΜ στη Λάρισα.

 

 

Στην 110 ΠΜ στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ. Η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς συμπίπτει με την μεταστάθμευση στη Βάση της Λάρισας των Αμερικανικών Drone MQ-9 Reaper (Θεριστής), αλλά και με τη διαβούλευση για την αξιοποίηση και άλλων εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υπογράμμισε τη συνέχιση της στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, ενώ παρέπεμψε στο μέλλον σε ότι αφορά τις λεπτομέρειες αυτής της συνεργασίας.

Αναλυτικά, ο κ. Καμμένος δήλωσε τα εξής:

«Αποδεικνύεται η στρατηγική συνεργασίας μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Δημιουργούμε έναν ισχυρό άξονα. Σε αυτό τον άξονα σταθερότητας η Ελλάδα παίζει πολύ καθοριστικό ρόλο. Με στενές σχέσεις με το Ισραήλ με την Ιορδανία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που συμμετέχουν οι χώρες αυτές και σε κοινές ασκήσεις με την χώρα.

Σημαντικό ρόλο παίζει η Σούδα αλλά και η Λάρισα η οποία μετατρέπεται σε ένα αεροπορικό κέντρο που έχει ρόλο όχι μόνο για την προάσπιση των συμφερόντων μας αλλά και τη στήριξη της Συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή.

Με τις χώρες της βαλκανικής στήνουμε στενές σχέσεις σε στρατιωτικό επίπεδο.

Η στενή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον τομέα της άμυνας αλλά και στο θέμα της ενέργειας δίνει νέες δυνατότητες για την πατρίδα. Η Ελλάδα σε λίγο γίνεται παραγωγός χώρα φυσικού αερίου και αργότερα ίσως πετρελαίου. Είναι λοιπόν σημαντική η στενή συνεργασία που έχουμε και η ασφάλεια που παρέχει η παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν αυτή συνεργασία θα επεκταθει αρκέστηκε να πει ότι «αυτά θα τα μάθετε αργότερα».

 

Απ’ την πλευρά του ο Πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη στην 110 Π.Μ. και χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συνεργασία με την Ελλάδα, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στα μη επανδρωμένα drones MQ-9 Reaper τα οποία  μετασταθμεύουν στην 110 Π.Μ.

 

Πηγή: larissanet

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ