Πάιατ: Οι δύο στρατιωτικοί πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους

Την ανάγκη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που είναι φυλακισμένοι στην Τουρκία να επιστρέψουν στις οικογένειές τους επεσήμανε ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

 

Απόλυτος όσον αφορά το θέμα της επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που είναι φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη είναι ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ. Σε συνέντευξη που έδωσε στο VICE τόνισε: «Αυτή η δουλειά μου έμαθε εδώ και καιρό ότι δεν πρέπει να κάνω προβλέψεις. Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το θέμα και ότι πιστεύουμε ότι οι δυο στρατιωτικοί πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειες τους».

Παράλληλα ο Τζέφρι Πάιατ προβλέπει αναταράξεις τους επόμενους δύο μήνες για την Ελλάδα και για τις ΗΠΑ, από την Τουρκία λόγω επανεκλογής Ερντογάν.

Αναφερόμενος στις συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας υπογράμμισε: «Διατηρούμε έναν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στους Έλληνες ηγέτες που χειρίζονται αυτά τα θέματα. Νομίζω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις τους επόμενους δυο μήνες, ενόψει της επανεκλογής Ερντογάν. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη. Σε μεγάλο βαθμό πιστεύω ότι αποτελούν πολιτική ατζέντα, ωστόσο δεν θέλω να τα αγνοήσω».

Όσον αφορά το ονοματολογικό των Σκοπίων ο αμερικανός πρέσβης σημείωσε πως «ελπίζω να έχουμε σύντομα μια λύση. Θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ πρωθυπουργών. Θα ήταν καλό να έχουμε πρόοδο και για την Ελλάδα και για τα Σκόπια. Θα συνεχίσουμε να είμαστε υπέρ της διαδικασίας, υποστηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και το παρακολουθούμε όχι ως διαμεσολαβητές, αλλά ως υποστηρικτές της προόδου».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ