Παναγιωτόπουλος: Η ΠΑ προβλέπεται να προμηθευτεί αεροσκάφη – τάνκερ

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Με το στόμα ανοιχτό άφησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος όσους διάβασαν την απάντηση που έδωσε σε κοινοβουλευτική ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, καθώς δήλωσε ότι προβλέπεται στο μέλλον η προμήθεια της Πολεμικής Αεροπορίας με αεροσκάφη – τάνκερ!

Συγκεκριμένα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στην ερώτηση με θέμα «Η Τουρκία αυξάνει το στόλο των εναερίων τάνκερ της με νέα “Α-330″» είπε ότι «από την ισχύουσα Δομή Δυνάμεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχει προβλεφθεί η προμήθεια αεροσκαφών ρόλου Air-to-Air Refueling».

 

Αναλυτικά η απάντηση του ΥΕΘΑ:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Η Τουρκία αυξάνει το στόλο των εναερίων τάνκερ της με νέα “Α-330”»,σας γνωρίζω τα ακόλουθα: Τα εξοπλιστικά προγράμματα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) καταρτίζονται σύμφωνα με τις διαδικασίες του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού (ΕΑΣ) και αποβλέπουν στη συστηματική βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Κλάδου, μέσω του καθορισμού των αναγκαίων μέσων και της βέλτιστης διαχείρισης των πόρων.

Επιπρόσθετα, η Πολεμική Αεροπορία εφαρμόζει συγκεκριμένες μεθόδους, με τις οποίες παρακολουθούνται, μελετώνται και αναλύονται οι εξελίξεις, προκειμένου να προσδιορίζονται οι επιχειρησιακές απαιτήσεις για την αντιμετώπιση οιασδήποτε απειλής.Ως εκ τούτου, τα σχετικά εξοπλιστικά προγράμματα διαμορφώνονται ως απόρροια μεθοδευμένων θεσμικών ενεργειών, λαμβάνοντας υπόψη την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, για την υλοποίηση των σχεδίων της ΠΑ.

Προς επίτευξη των ανωτέρω, παρέχονται κατευθύνσεις από την ισχύουσα Δομή Δυνάμεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με την οποία έχει προβλεφθεί η προμήθεια αεροσκαφών ρόλου Air-to-Air Refueling».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ