ΥΕΘΑ: Μήνυμα στην Τουρκία – Όποιος σκεφτεί να μας επιτεθεί θα έχει τεράστιο κόστος

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες για την αποτρεπτική ισχύ της χώρας έστειλε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά την ενημέρωση που έκανε στους βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

 

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Παράλληλα ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε στα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αναφερόμενος στη σχέση της χώρας μας με την Τουρκία ο Ν. Παναγιωτόπουλος τόνισε: «Ο κύριος στόχος του υπουργείου Άμυνας είναι η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας.

Δεν συμφέρει σε κανέναν να σκεφτεί οποιαδήποτε επιβολή εναντίον κυριαρχικών μας συμφερόντων γιατί το κόστος που θα υποστεί θα είναι πάντα μεγαλύτερο από το οποίο όφελος σκοπεύει να προσπορίσει. Αυτή είναι η έννοια της αποτροπής. Ισχυρή αποτρεπτική ισχύς και εμπέδωση ασφαλείας στη χώρα και τους πολίτες. Υπάρχει ετοιμότητα και αξιόμαχο στις ένοπλες δυνάμεις».

Τη βούληση της κυβέρνησης να αποκτήσει μια νέα σύγχρονη φρεγάτα εξέφρασε εκ νέου στη Βουλή ο ΥΕΘΑ, ενώ επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό μια νέα σύγχρονη φρεγάτα με αντιαεροπορική κάλυψη.

Ενημέρωσε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις με την γαλλική πλευρά, ωστόσο, όπως εξήγησε, δεν είναι δεδομένο ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία.

Οι επαφές είναι σε πρώιμο στάδιο, διευκρίνισε και κατέστησε σαφές ότι δεν θα πάρουμε αυτό που μας δίνουν, αλλά αυτό που θέλουμε εμείς.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε επίσης ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση των πολεμικών αεροσκαφών F-16 αλλά και ο εκσυγχρονισμός των Μιράζ.

Σε ότι αφορά τις σχέσεις μας με ΗΠΑ και Τουρκία, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι πρόκειται να προχωρήσει άμεσα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Όσο για την Τουρκία είπε ότι συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ και ενημέρωσε ότι θα συναντηθούν στην συνεδρίαση του ΝΑΤΟ που θα γίνει στα τέλη του επόμενου μήνα.

Πρόβλημα με τη σίτιση και ένδυση της ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στις προωθούμενες αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τις ένοπλες δυνάμεις και με αφορμή τις δηλώσεις του αυτές, είπε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον των στρατευμένων για κατάταξη στην ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου.

Αποκάλυψε ότι το ενδιαφέρον κατάταξης στη σειρά αυτή είναι τόσο μεγάλο με αποτέλεσμα να ξεπερνά τις δυνατότητες για σίτιση , υπόδηση και ένδυση οπλιτών “Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για κατάταξη στη σειρά του Νοεμβρίου. Για κάποιους είναι βολικό καθώς υπολογίζουν ότι θα έχουν ολοκληρώσει τη θητεία τους στις αρχές καλοκαιριού. Βολεύει, κάποιος να καταταγεί τώρα. Υπάρχει όμως ανισορροπία. Κατατάσσονται περισσότεροι από όσους έχει δυνατότητα να εξυπηρετήσει ο στρατός ακόμα και για απλά πράγματα όπως αυτό της ένδυσης, της υπόδησης και της σίτισης.Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ίσως μας δοθεί η ευκαιρία να επανδρώσουμε τις υποστελεχωμένες μονάδες στον Έβρο και στα νησιά” είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον κατάταξης για την ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου έχουν εκδηλώσει πάνω από 20.000 άτομα την ώρα που ο στρατός δύναται να ντύσει και να σιτίσει περίπου 13.000 άτομα ανά ΕΣΣΟ​.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ