Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την ΠΟΕΣ ζητούν τρεις Ενώσεις

Στο απόσπασμα στέλνουν την “ηγεσία” της ΠΟΕΣ τρεις Ενώσεις Στρατιωτικών, καταγγέλλοντας ως παράνομη την λειτουργία της και ζητώντας έλεγχο στα οικονομικά της.

Σε σημερινή ανακοίνωσή τους τρεις Ενώσεις Στρατιωτικών από την Θεσσαλία, την Κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο, καταγγέλλουν ότι δεν έχει γίνει ποτέ Συνέδριο και αφήνουν σαφή υπονοούμενα για ατασθαλίες στην οικονομική διαχείριση, λέγοντας ότι δεν έχει γίνει απολογισμός και καλώντας να επιστρέψει τα 50.000 που πήρε από την Πολιτεία, στις περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών και στους 600 στρατιωτικούς που είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δείτε τι αναφέρουν επί λέξει στην ανακοίνωση:

ΘΕΜΑ  : Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ)

ΣΧΕΤ.  : Καταστατικό Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών

  1. Σας γνωρίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε σειρά ερωτημάτων από μέλη μας που είναι και αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας και οι οποίοι βλέπουν για τρία (3) συνεχόμενα χρόνια να μην τηρείται από το προβλεπόμενο Καταστατικό της Ομοσπονδίας, το ανώτατο όργανο λήψεως αποφάσεων που είναι το συνέδριο των Αντιπροσώπων.

 

  1. Παρακαλούμε για την απάντησή σας στα παρακάτω ερωτήματα που έχουν τεθεί τόσο από τους αντιπροσώπους αλλά και από μέλη μας και χρήζουν άμεσης απάντησης μετά από την απόφαση της δικαιοσύνης και κατόπιν εναρμόνισης των καταστατικών μας σύμφωνα με τον Ν.4407/2016, κάτι που δεν έχει κάνει ακόμη η ΠΟΕΣ, ενώ σε λίγες ημέρες λήγει το χρονικό διάστημα που έχετε υποχρέωση από τον Νόμο να πράξετε:

α. Ποιος ο λόγος άραγε που τρία (3) χρόνια δεν έχετε κάνει Συνέδριο στην Ομοσπονδία, καθότι σύμφωνα με το Καταστατικό έχετε υποχρέωση να το πράξετε;

β. Ποιος λαμβάνει τις αποφάσεις όταν το ανώτατο όργανο δεν έχει συνεδριάσει ποτέ; Μήπως ο Πρόεδρος αυθαιρετεί έναντι του Νόμου;

γ. Το Δ.Σ της Π.Ο.Ε.Σ έχει συνεδριάσει τα έτη 2015 και 2016;

δ. Έχει γίνει οικονομικός και διοικητικός απολογισμός στην Ομοσπονδία και έχει εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα;

ε. Τα 50.000€ που έλαβε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής (Ε.Σ.ΠΕ.Α) και εφόσον γνωρίζουμε ότι τώρα τα διαχειρίζεται η ΠΟΕΣ (για τη μη συμμόρφωση της Πολιτείας στην απόφαση του ΣτΕ) προτίθεστε να τα επιστρέψετε στις Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών εξ ων συνετέθη η ΠΟΕΣ, καθώς και  στους 600 περίπου συναδέλφους οι οποίοι είχαν συνεισφέρει οικονομικά για την προσφυγή στην δικαιοσύνη;

στ. Η εξελεγκτική επιτροπή της ΠΟΕΣ, η πλέον αρμόδια εκ του καταστατικού της Ομοσπονδίας, έχει ελέγξει τα παρελθόντα έτη τα οικονομικά βιβλία και παραστατικά της Ομοσπονδίας;

  1. Η Εξελεγκτική Επιτροπή σύμφωνα με το καταστατικό της ΠΟΕΣ, οφείλει να συντάσσει και να υποβάλει κάθε χρόνο στο τακτικό Συνέδριο λεπτομερής έκθεση, στην οποία να αναφέρονται τα πορίσματα που κατέληξε σχετικά με τους τακτικούς και έκτακτους ελέγχους που διενήργησε, καθώς επίσης οφείλει να τηρεί βιβλίο πρακτικών στο οποίο να αναγράφονται οι αποφάσεις της και οι εκθέσεις για τα Συνέδρια.

Εύλογα γεννιούνται οι κάτωθι απορίες για τον κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο:

α. Τι από όλα τα παραπάνω έχει πράξει η Εξελεγκτική επιτροπή της ΠΟΕΣ;

β. Αν έχει συντάξει λεπτομερειακές εκθέσεις γιατί δεν έγιναν τα Συνέδρια και να υποβληθούν;

γ. Αν δεν έγιναν τα συνέδρια, δεν έχει γίνει κανείς έλεγχος έως τώρα από την Εξελεγκτική Επιτροπή στα οικονομικά της ΠΟΕΣ;

δ. Στα πρακτικά της Εξελεγκτικής Επιτροπής έχει αναγραφεί έως τώρα κάποια έκθεση πεπραγμένων επί των οικονομικών της ΠΟΕΣ, η οποία εφόσον ζητηθεί από κάποιο μέλος της να επιδειχθεί; (και για τα προηγούμενα έτη).

  1. Με όλα τα παραπάνω συμπεραίνει εύκολα κανείς πως ευθέως, εγείρεται ζήτημα ορθής λειτουργίας των οργάνων  της ΠΟΕΣ.  

α. Ποιος άραγε αποφασίζει και εγκρίνει την είσοδο στην ΠΟΕΣ των νεοφυών Ενώσεων όπου υπάρχουν ήδη θεσμικές αρχές (Περιφερειακές Ενώσεις) οι οποίες και είναι ιδρυτικά μέλη της ΠΟΕΣ;

β. Πέραν του Πανελληνίου συνεδρίου των Αντιπροσώπων της ΠΟΕΣ γιατί δεν έχει συγκληθεί το προβλεπόμενο από το καταστατικό της ΠΟΕΣ, Γενικό Συμβούλιο το οποίο συγκροτείται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και τους Προέδρους ή τους Προέδρους και Γραμματείς των πρωτοβάθμιων Ενώσεων – μελών της; Σύμφωνα με το άρθρο 20 πρέπει να γίνεται τακτικά δύο (2) φορές κάθε χρόνο με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μετά από έγγραφη πρόσκληση προς τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις – μέλη της, τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν από την ημερομηνία συνεδρίασής του.

  1. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα για τα κρίσιμα αυτά ζητήματα, έτσι ώστε να τεθούν ενόψει όλων των συναδέλφων στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων μας.
  2. Οι κ. ΥΕΘΑ ,ΑΝΥΕΘΑ καθώς και τα πολιτικά κόμματα παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και για την κατά την κρίση τους ενέργειες τους.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ