Παρέμβαση ΠΣΑΕΜΘ στις εκλογές ΕΑΑΣ 2017 – Τι απασχολεί τους ΕΜΘ

Παρέμβαση στις Εκλογές ΕΑΑΣ 2017 κάνει ο Πρόεδρος του ΠΣΑΕΜΘ Δημήτρης Παναγιώτου, θέτοντας τα αιτήματα που έχουν οι απόστρατοι ΕΜΘ από τις Ενώσεις Αποστράτων.

Αφορμή στάθηκε η επιστολή που είχε αποστείλει ο ΠΣΑΕΜΘ στην ΕΑΑΣ όπου έθετε διάφορα θέματα προς επίλυση.

Μάλιστα, πρόσφατα ενημέρωσε τον Τύπο και τους συναδέλφους του πως μετά από αίτημα του ΠΣΑΕΜΘ, το οποίο έγινε δεκτό από την ΕΑΑΣ η ετήσια συνδρομή των προαιρετικών μελών της ΕΑΑΣ από 20 ευρώ πήγε στα 15 ευρώ ετησίως.

Ακούστε τι λέει στην δημοσιογράφο Ιωάννα Ηλιάδη ο πρόεδρος του ΠΣΑΕΜΘ Δημήτρης Παναγιώτου.

Τι ζητούσε ο ΠΣΑ-ΕΜΘ από την ΕΑΑΣ στην πρόσφατη επιστολή του

 

 

  1. Όπως είναι ήδη γνωστό,  με  ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της ΕΑΑΣ, που δημοσιεύθηκε στην “ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ” και στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Α.Σ, προκηρύχθηκαν για την Κυριακή, 19 Φεβ 2017, οι αρχαιρεσίες προς ανάδειξη του νέου ΔΣ της Ε.Α.Α.Σ
  2. Προκειμένου να επιτυγχάνεται  η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή μελών, θεωρούμε ότι είναι πλέον καιρός, ακολουθώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, να εφαρμοσθεί  και για τις  αρχαιρεσίες της ΕΑΑΣ η διαδικασία της ψηφοφορίας  με χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, η λεγόμενη  ηλεκτρονική ψηφοφορία .
  3. Προκειμένου να υπάρξει η όσο γίνεται ευρύτερη συμμετοχή, ιδίως των νεωτέρων και με γνώσεις Η/Υ μελών της Ε.Α.Α.Σ,  προτείνουμε  να προχωρήσετε στην εφαρμογή ,κατά τις προσεχείς αρχαιρεσίες, ταυτόχρονα με την έως τώρα ακολουθούμενη διαδικασία και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Για την επιτυχή διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας, προτείνουμε τη χρήση του πληροφοριακού συστήματος ψηφοφορίας “ΖΕΥΣ”, που:

α.  Έχει υιοθετηθεί από την Πολιτεία (ΦΕΚΒ΄2564/21.9. 2012), ως ο επίσημος τρόπος διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας στα ΑΕΙ.

β.  Υποστηρίζεται τεχνολογικά από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ).

γ.   Βασίζεται σε διεθνώς αναγνωρισμένα τεχνολογικά πρότυπα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, ώστε να εξασφαλίζεται τόσο το αδιάβλητο, όσο και η μυστικότητα της ψηφοφορίας.

δ.   Είναι αξιόπιστο και έχει δοκιμασθεί επιτυχώς, από πολλά  ΝΠΙΔ, π.χ “Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΣΑΣ” κ.λ.π

ε. Διαχειρίζεται  εύκολα από  2-3 άτομα με βασικές γνώσεις πληροφορικής !!

στ.   Δεν απαιτεί την αυτοπρόσωπη παρουσία του μέλους/εκλογέα.

ζ.   Παρέχει όλα τα παραπάνω με μηδαμινό κόστος.

 

4.Επισεις ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας προτείνει η  επιλογή των Δ.Σ των Τ.Σ των παραρτημάτων να γίνεται με ψηφοφορία ανάμεσα στα μέλη του κάθε παραρτήματος και όχι να διορίζονται!!!

 

5.Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας πιστεύει πως η επερχόμενες εκλογές της Ε.Α.Α.Σ είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προχωρήσει η Ε.Α.Α.Σ ένα βήμα μπροστά ,να εκσυγχρονιστεί και να εφαρμόσει σύγχρονες και δημοκρατικές μεθόδους στις αρχαιρεσίες της. Απομένει στην Ε.Α.Α.Σ αποφασίσει να κάνει το βήμα αυτό!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ