Παρέμβαση Συντονιστικού των 3 Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών για το νομοσχέδιο για τα αναδρομικά – επαναφορά συντάξεων

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Παρέμβαση του Συντονιστικού Συμβουλίου των 3 Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών για το νομοσχέδιο για τα αναδρομικά και την επαναφορά των συνταξίμων αποδοχών των αποστράτων στελεχών των ΕΔ & των ΣΑ.


 
 
 
Το Συντονιστικό Συμβούλιο των 3 Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, απέστειλε το παρακάτω έγγραφο προς ττους 3 αρμόδιους υπουργούς (Υπουργό Οικονομικών, Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη , Ναυτιλίας & Νησιώτικης Πολιτικής), που αφορά στα αναδρομικά και την επαναφορά των συνταξίμων αποδοχών των αποστράτων στελεχών των ΕΔ & των ΣΑ:
 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ 
Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431 – FAX: 210 33 10 429
Αριθ.Πρωτ.:235Σ Ημερομηνία 31 Oκτωβρίου 2018
ΠΡΟΣ : -Υπουργό Οικονομικών
-Υπουργό Εθνικής Άμυνας
-Υπουργό Προστασίας του Πολίτη , Ναυτιλίας & Νησιώτικης Πολιτικής

ΚΟΙΝ : Ε.Α.Α.Σ.-Ε.Α.Α.Ν.-Ε.Α.Α.Α.
ΘΕΜΑ : Νομοσχέδιο για τα αναδρομικά και την επαναφορά των συνταξίμων αποδοχών των αποστράτων στελεχών των ΕΔ & των ΣΑ
Κύριοι Υπουργοί,
ενόψει της επικείμενης κατάθεσης νομοσχεδίου θέματος και της πλήρους συμμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης με τις οικείες αποφάσεις του ΣτΕ, θέτουμε στη διάθεσή σας τους παρακάτω προβληματισμούς και επιθυμούσαμε να ληφθούν σοβαρά υπόψη , για να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνείες :
– Οι αποφάσεις του ΣτΕ, που δικαίωσαν (και) τα απόστρατα στελέχη των Ε.Δ. & Σ.Α., αναφέρονται ρητά και κατηγορηματικά, στην επιστροφή των συντάξεων στα επίπεδα της 31ης Ιουλίου του 2012 και οπωσδήποτε πριν την ισχύ του νόμου 4093/2012.
– Το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί οφείλει να ακυρώνει τόσο τις διατάξεις του άρθρου 86 του ν.4307/2014, όσο και κατ’ αντιστοιχία τις σχετικές του ν.4093/2012 .
-Τα αναδρομικά που θα επιστραφούν αφορούν στο διάστημα από 1-8-2012 έως και την ημερομηνία ισχύος του υπό ψήφιση νόμου-έναρξης καταβολής των αναδρομικών και αφορούν στο σύνολο των συνταξιούχων-αποστράτων, που συνταξιοδοτήθηκαν πριν και μετά την ισχύ του ν.4093/2012.
– Ο επανυπολογισμός των συνταξίμων αποδοχών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4387/2016, δεν έχει εισέτι υλοποιηθεί.
– Για τις αναπροσαρμογές των συντάξεων, ως υπολογιζόμενες πάνω στις αποδοχές των εν ενεργεία στελεχών (καθεστώς που ίσχυε τον Αύγουστο του 2012), πρέπει να υλοποιηθούν στη βάση αύξησης τόσο του Βασικού Μισθού και του ΕΧΥ των εν ενεργεία στελεχών (άρθρου 86, παρ.2 , ν.4307/2014), αλλά και των επιδομάτων που λαμβάνονταν υπόψη, για τον υπολογισμό των συνταξίμων αποδοχών (άρθρο 86, παρ. 3, ν.4307/2014).
2. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω επεξήγηση αλλά και παρουσία στη συζήτηση στην αρμόδια διαρκή επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, εφόσον και εάν μας ζητηθεί.
Αντιστράτηγος Β.Ροζής ε.α. Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Υποστράτηγος Ι.Δεβούρος ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος Σπ.Περβαινάς Π.Ν. ε.α. Πρόεδρος ΕΑΑΝ και Συντονιστικού
Αντιπλοίαρχος (Ε) Γρ.ΓεωργακόπουλοςΠ.Ν.ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Σ.Καββούρης Π.Α. ε.α. Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος (Ρ) Ι.Κρανιάς Π.Α.ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ