ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017: Ξεκινάει σήμερα η μεγάλη διακλαδική άσκηση

Η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας των Ενόπλων Δυνάμεων «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017» ξεκινάει σήμερα, το σχεδιασμό και τη διεύθυνση της οποίας έχει το ΓΕΕΘΑ.

 

 

Ξεκινάει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 6 Οκτωβρίου 2017 σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, η Εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017» η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ.

Η διεξαγωγή της τελικής φάσης της ασκήσεως «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017», θα γίνει στο Πεδίο Βολής «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» στον Έβρο.

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες μονάδες, συμμετέχουν και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Σκοποί της άσκησης

α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.

β. Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.

γ. Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους.

δ. Η ενεργοποίηση του συστήματος χειρισμού κρίσεων και η εφαρμογή σχεδίων στην οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

ε. Η ενεργός συμμετοχή και η επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων Εθνοφυλακής.

στ. Η εφαρμογή και ο έλεγχος διαδικασιών σχεδίων επιστράτευσης και επίταξης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ